• Restaurant Mediterrani • Punt de trobada de cuina internacional i del món a Reus

Reus compta amb un nou restaurant basat en la cuina mediterrània tradicional amb tocs moderns. Es tracta del Mediterrani, ubicat en ple centre de la ciutat, al carrer del Vilar no5, a Reus. Inaugurat recentment, aquest establiment sorgeix de la mà de dos socis: Joan Francesc Neila i Santiago Valldosera. Mediterrani es presenta com una alternativa a un buit en el mercat a la capital del Baix Camp, que pretén fer cuina de temporada i de proximitat, explica Joan Francesc. La cuina està dirigida per dos grans xefs, l’Isma Moan i l’Albert Guillén. Junts creen una gastronomia pròpia on combinen la cuina mediterrània amb tocs japonesos i sabors del món. A ells s’hi sumen la Selma, assistent a cuina, i la Raquel i el Sergi, responsables de l’atenció a sala.
guia-de-reus-mediterrani
Ambdós cuiners defineixen el seu estil de tapes com “alta taverna”, on el client hi pot trobar des de les tapes de tota la vida, a un tataki de tonyina macerat o unes patates xips fetes amb arrel de loto. De la mateixa manera Guillén combina a la perfecció fruites tropicals poc habituals en aquesta zona per elaborar plats originals com una sopa de xocolata amb núvol blanc. “La gent busca coses diferents? Sí. Les troba? No. Doncs nosaltres els les oferim”, afirma l’Isma Moan.
Tot el que fan es presenta com una cosa diferent a l’oferta habitual de Reus i la província. Un clar exemple és la rajada cuinada a baixa temperatura. Són pocs els establiments que serveixen aquest plat cuinat amb aquest estil. “Serà trencador”, corrobora Guillén, que afegeix “sobretot pel concepte. No té res a veure el que veus amb el que sents i degustes”.
Al Mediterrani ofereixen una àmplia carta de plats, un menú diari de 16 euros que permet escollir entre diferents plats de la carta. Els dilluns oferiran un club gastronòmic, és a dir, un menú degustació que anirà variant diàriament. La intenció d’aquest local i la seva cuina és sorprendre el visitant, fer-lo gaudir i ser un punt de trobada a la capital del Baix Camp.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.