Col·lecció Beep d’art electrònic amb motiu de Reus CCC 2017, del 23 de novembre al 3 de març

0
135
col·lecció Beep d’art electrònic

L’empresa reusenca BEEP Informatica, del grup Ticnova, amb més de 400 botigues i que comercialitza productes informàtics i tecnològics per particulars, “pimes” y educació sota la marca BEEP, ha cedit a l’Ajuntament de Reus la seva col·lecció d’art tecnològic perquè sigui exposada al Museu de Reus coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. L’alcalde, Carles Pellicer, i el president de Beep Informàtica, Andreu Rodríguez, han signat aquest dimecres e l conveni de col·laboració que preveu una exposició d’aquest fons al Museu de Reus del 23 de novembre de 2017 al 3 de març de 2018.

La col·lecció integra peces molt singulars que van ser escollides durant les diferents edicions dels premis Beep Art Electrònic entre els anys 2003 i 2017. Aquestes peces són un testimoni de l’evolució de la creació artística a través de diferents mitjans digitals i tècnics. Una exposició al Museu Salvador Vilaseca (raval de Santa Anna, 59) permetrà descobrir aquest fons d’obres d’entre el 1970 i el 2016. La comissària de l’exposició, Roberta Bosco, i el director de la col·lecció, Vicente Matallana, han assistit a l’acte de presentació de l’acord per fer possible aquesta mostra a Reus.

Col·lecció pionera
La col·lecció BEEP d’art Electrònic es la primera col·lecció de tot l’estat especialitzada en l’art vinculat a la ciència i la tecnologia. BEEP Art Electrònic aplega obres seleccionades al llarg de 14 anys d’activitat i ha generat a través de més de 40 obres una col·lecció que es troba entre les més importants d’Europa en la seva especialitat.

Actualment és un referent internacional en el seu format i participa com a col·lecció invitada a la propera edició de la “Biennal of the moving image” (Frankfurt). La col·lecció Beep Art participa també amb l’exposició de les seves obres a l’IVAM (València), Artfutura, Paço das artes Sao Paulo i el NC-Arte a Bogotà (Colòmbia), entre d’altres. Beep informàtica es una empresa reusenca amb més de 30 anys d’èxits a tot Espanya i mecenes únic d’aquest projecte d’art electrònic que potencia la creació artística vinculada a la ciència i la tecnologia, i contribueix a difondre els valors pedagògics de la societat de la informació.

 

FER UN COMENTARI