Els dimarts de l’Òmnium i el Centre de Lectura

Els dimarts de l'Òmnium i el Centre de Lectura

L’Òmnium Baix Camp i el Centre de Lectura sumem esforços i farem presentacions de llibres amb els autors de manera conjunta. Seran els primers dimarts de mes, a excepció de quan el primer dimarts sigui festiu o es trobi enmig d’un pont. Les presentacions es duran a terme a la sala Emili Argilaga a les 19.30 h i hi intentarem portar els escriptors de les novetats literàries que considerem més interessants. La voluntat és apropar-vos la literatura més actual i fer tertúlia al voltant del tema que, en cada cas, se’ns plantegi. Una bona oportunitat per conèixer els nostres autors de capçalera.

Començarem el cicle amb les tres presentacions següents:

Dimarts 9 de gener: Els anys de la serp, de Joan Rendé

Joan Rendé i Masdéu (Barcelona, 1943) ha tingut com a activitats principals la prosa literària, el periodisme d’opinió i, durant molts anys, el guionatge de ràdio i televisió. Durant la dècada dels vuitanta va fer-se popular amb el pseudònim de Doctor Scòpius, amb què signava unes glosses de sàtira social al diari Avui, que van merèixer el premi Ciutat de Barcelona. Ha publicat els llibres Sumari d’homicida (premi Víctor Català 1977), Llibre de Figuracions (1981), La cavalleria impossible (1992), El llegat del príncep de Larsa (1993), El viatger (1994), El barber violador (Premio Nacional de la Crítica 1997) i La pedra a la sabata (premi Mercè Rodoreda i premi de la Crítica Serra d’Or 2003). Va participar en tota la trajectòria del col·lectiu de literatura de gènere Ofèlia Dracs, ha treballat en el teatre i en la difusió de la cultura musical i ha estat director de l’Escola d’Escriptura i Humanitats de l’Ateneu Barcelonès.

Els anys de la serp (Proa) és una novel·la d’emigració familiar i d’aprenentatge, d’un poble de Jaén a les muntanyes de Catalunya.

Dimarts 6 de febrer: La fugitiva, de Blanca Busquets

Blanca Busquets i Oliu (Barcelona, 1961) és escriptora, periodista i filòloga. Viu a cavall entre Barcelona i Cantonigròs. Treballa a Catalunya Ràdio des del 1986 i ha treballat a Televisió de Catalunya durant set anys. Ha publicat amb l’editorial Proa la novel·la Presó de neu (2003), i amb l’editorial Rosa dels Vents, El jersei (2006), Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009), La nevada del cucut (2010, Premi Llibreter 2011), La casa del silenci (2013) i Paraules a mitges (2014). La seva vuitena novel·la, Jardí a l’obaga, apareix de nou a Proa. Les seves obres han estat traduïdes a diverses llengües, entre les quals el castellà, el francès, el rus, l’alemany, l’anglès o l’italià. El desembre del 2015 va rebre a Roma el prestigiós premi de literatura i periodisme Alghero Donna, en la modalitat de narrativa.

La fugitiva (Proa) és una novel·la que se centra en la vida d’una dona gran, que rememora el passat accidentat que l’ha dut fins on és i que obre una porta inesperada.

Dimarts 6 de març: La vida sense la Sara Amat, de Pep Puig

Pep Puig i Ponsa (Terrassa, 1969) actualment viu a la Nou de Gaià, un poblet envoltat de vinyes i garrofers del Camp de Tarragona. La seva primera novel·la, L’home que torna, va obtenir el Premi Jove Talent Fnac i va gaudir d’una molt bona acollida per part de la crítica i dels lectors.

La vida sense la Sara Amat (Proa) és la confessió d’uns fets inoblidables, uns dies de la vida d’un poble a l’estiu, d’un nen obedient i enamoradís i d’una nena que ja no era una nena i que volia acomplir el desig ferotge i urgent de fugir, ni que fos per la porta del darrere. Amb aquesta novel·la, Pep Puig va guanyar el Premi Sant Jordi 2015.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.