FINALS LLIGA CATALANA – REUS 2017

FINALS LLIGA CATALANA

– Final LEB ; BARÇA LASSA “B” vs CB PRAT             70 – 78

FINALS LLIGA CATALANA El CB Prat ha renovat el Títol de Campió de la Lliga Catalana de Bàsquet LEB per tercer cop consecutiu.

El partit final què l´ha enfrontat al Barça-Lassa ha estat marcat per dos guions ben diferenciats.

Mentre la primera part ha estat de molt equilibri, amb lleugeres avantatges per ambdós equips, durant tota la segona part l´equip pratenc ha estat sempre dominant el joc i el resultat.

En el primer període els blaugranes dominaven el joc amb la presència de Diagne en la pintura. Davant aquesta situació, l´equip què jugava com a visitant tractava de pressionar defensivament lluny de la cistella i feia un joc ofensiu basat en el perímetre (21-22, minut 10).

En el segon període les accions tàctiques dels dos equips es van mantenir en el mateix to. Una diferència en la interpretació del joc en transició dels joves jugadors blaugranes els va permetre arribar a la mitja part amb una petita avantatge en el resultat ( 39-37, minut 20).

L´inici i desenvolupament del tercer període ja va ser molt diferent a tot l´anterior.

El lideratge de Marc Blanch, per part pratenca, i les errades en la presa de decisions barcelonistes, aportaren seguretat als del Baix Llobregat; s’induïren el parcial del tercer període i la victòria parcial ( 53-60, minut 30).

El desenvolupament del darrer període, amb la copa al final del camí, va veure´s influenciat per dos factors determinants:

• Les errades defensives blaugranes permetien segones opcions al contraris, els qual no desaprofitaven.
  • La combinació d´efectivitat atac/defensa del Prat.

Campionat merescut per part del C.B. Prat. Destacar que el jugador blaugrana ALEIX FONT ha estat designat el jugador més destacat ( MVP ) de la Final.

FC BARCELONA LASSA “B”

Figueras P. (4); Font A. (17); Diagne A. (13); Martínez S. (8); Dedovic N. (8); Velicka A. (11) ; Esteban M. (5) ; Zizic N. (4)

C.B. PRAT

Coby J. (3); Pérez J. (9) ; Agada C. (18) ; Cate E. (18) ; Blanch M. (14) ; Martí G. (5); Portugues J. (3); Anariuskev M. (4) ; Sese M. (1); Camarasa B. ; Johnson M. (4); Campbell A. (7)

Final LF2 ; BARÇA CBS vs SANTA ROSA LIMA HORTA       47 – 54

FINALS LLIGA CATALANA REUS

El darrer partit de la jornada de bàsquet català al POM de Reus enfrontava als dos guanyadors de la jornada de dissabte, competint pel títol de LF2.Després de 12 anys, l´equip del santa Rosa aconseguia un nou campionat català de LF2.

El primer període de la Final va estar marcat per la poca qualitat. Mentre el Barça oposava un joc ofensiu què trenqués la defensa interior de les rivals, Santa Rosa tractava de fer tot el contrari i jugar lluny de la cistella de les blaugranes per tal de produir en superioritats. El resultat no va començar a patir alteracions fins al minut 5 d´aquest primer període. A la fi del quart (16-14) es pot dir que ambdós equips van rivalitzar més en les errades que no en els encerts.

El segon període va mostrar una millor cara del Barça-CBS. Les seves jugadores mantenien una actuació ofensiva més efectiva, aprofitant que la seva defensa va augmentar de prestacions i treien avantatge del deficient balanç defensiu de l´equip visitant. Però el decurs del partit va patir un radical canvi en el què Santa Rosa va trobar una defensa més adequada front les rivals i també van millorar en la producció de llançaments des de la línia de tres punts. Del 29-22 a manca de cinc minuts per la mitja part, es va passar al 30-33 del descans.

El resum de tota la segona part es pot especificar en el coneixement propi de les limitacions del Santa Rosa i l´aprofitament d´aquest fet per saber treure rendibilitat. Per contra, un Barça molt nerviós i desorientat perdia el control del partit. Com a detall del decurs dels darrers deu minuts de partit, el parcial en el resultat dels cinc primers minuts del quart període va ser de 2-2.

Santa Rosa Lima Horta va arribar a la fi del partit amb molta més moral i confiança que el rival, de manera que va aconseguir una victòria molt més solvent del que és podia esperar.

La jugadora de l´equip guanyador, ELENA SILVA, ha estat designada jugadora més destacada ( MVP ) de la Final.

BARÇA CBS

Boleda A. (6); Baye S. (4); Aguilar R. (2); Jané L. (2); Cabanillas T. (6); Pérez C. (7) ; Curto P. (3) ; Fernández L. (2) ; Pablos L. (11) ; Lázaro M. (4)

SANTA ROSA LIMA HORTA

Alonso A. (16); Garcia A. ; Silva E. (10) ; López L. (7) ; Verbo V. (5) ; Pujolreu M. (2); Ferreri M. (6); Murcia E. (6) ; Rueda A. (2) ; Ribera M.

Final LF1 ; CADÍ LA SEU vs SPAR CITYLIFT GIRONA       63 – 71

FINALS LLIGA CATALANA REUS En la segona final de la diada, l´equip de Girona guanyava una competició a l´equip que defensava el títol.

La superioritat en centímetres dins la pintura de les gironines les feia basar el seu joc d´atac prop de les cistelles: la jugadora Alminaite liderava el seu equip en aquest aspecte. Per contra, l´equip de La Seu oposava defensa de molts contactes i uns atacs realitzats des de el perímetre. Aquesta lluita de condicions ha anat mantenint equilibrat el resultat (13-16, minut 10).

Durant el segon període les tendències de cada equip han variat. Girona s´ha dedicat a treballar en atac amb situacions més allunyades de la cistella, traient profit davant la defensa lleidatana. Però a mida que s´esgotava el quart, Sedis es refeia i creava molts problemes a les gironines; tot i així, les jugadores blanc i blaves no aprofitaven el joc de transició què utilitzaven, arribant a la mitja part amb una curta avantatge i amb la sensació d´haver perdut unes opcions massa importants (32-30, minut 20).

La segona meitat va començar amb el mateix guió de la primera: Girona amb tota la càrrega de l´equip prop de cistella, però amb defensa molt més agressiva; La Seu amb les seves mateixes armes. Fins al minut 25 tot era equilibri (41-39 ). Però en els darrers 5 minuts d´aquest tercer quart el joc global va estar ple d´imprecisions què no portaren a tranquil·litzar els equips (48-49, minut 30).

En el darrer període, la potència de les gironines en el joc interior s´hi va afegir un millor encert en el llançament perimetral. Tot i que les jugadores de La Seu semblaven lleugerament desorientades, seguien lluitant per mantenir-se en la lluita pel títol; utilitzaren amb encert la línia de tres punts per mantenir-se dins la Final. Tot i així, Spar Citylift Girona va mantenir-se ja fermes en el comandament del partit i no van veure perillar la Final en els darrers segons del partit.

Destacar que la jugadora gironina ASTOU TRAORE ha estat designada jugadora més destacada ( MVP ) de la Final.

CADÍ LA SEU

Kraker M. (5); Yurena D. (8); Pujol A. (9); Bahi G. (2); Martínez C. (9); Rosset M. (6) ; Lo N. (10) ; Boquete A. (10) ; Montoliu M. (2) ; Vilaro A. (2)

SPAR CITYLIFT GIRONA

Martínez N. (5); Mendy M. (7) ; Buch R. (4) ; Alminaite K. (4) ; Evans S. (3) ; Traore A. (19); Conde M. (11); Romeo N. (6) ; Oma H. ; Colhado N. (12); Rog L.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.