Forn de pa Cal Llengüet, 110 anys d’història ens avalen

0
280

L’any vinent el Forn de pa Cal Llengüet celebra els seus 110 anys. En Josep Barbé hi ha treballat des de petit i quan els seus pares es van jubilar, fa 15 anys, es va posar al capdavant del negoci que és 100% familiar. El seu besavi, Ramon Aragonès, va obrir el forn l’any 1908, aleshores ubicat al número 11 de l’avinguda Jaume I. L’any 1992 el forn es va traslladar al seu em- plaçament actual, al carrer Misericòrdia, 7.

Forn de pa Cal LlengüetCal Llengüet és el forn de pa més antic de la ciutat i continua elaborant el pa de la mateixa manera que al principi: amb un mètode totalment artesanal. La seva especialitat és el pa blanc, tot i que al llarg dels anys també s’ha adaptat a les demandes de la seva fidel clientela i ha anat introduïnt altres varietats com  el pa d’espelta, de cereals o de vidre. Una altra de les especialitats de la casa són els croissants i ensaïmades gegants i farcits, que realitza per encàrrec previ. 

Al llarg de tants anys, com assenyala en Josep, els hàbits alimentaris de la gent han canviat força i ha hagut de fer front a una forta competència així com a la irrupció de les grans superfícies. Malgrat tot la clientela del forn, algunsfins i tot d’abans que nasqués el mateix Josep, continua fidel i és que com indica en Josep ‘110 anys d’història indiquen que treballem bé’, i afegeix que el seu secret és l’experiència que atorguen tants anys, així com la constància i la voluntat d’esforçar-se en fer bé les coses. Cal Llengüet us convida a visitar-los i tastar el seu pa artesanal elaborat com s’ha fet totala vida.

FER UN COMENTARI