Més de 1.800 joves han participat aquest curs a les activitats del programa Altersuer

Un total de 1.815 persones han participat aquest curs a les diferents activitats del projecte Altersuer, un programa transversal d’oci alternatiu adreçat a adolescents i joves que té com a principal objectiu el foment d’actituds i comportaments saludables a través d’activitats d’oci i temps lliure alternatiu, com ara activitats esportives, formatives i de prevenció. El programa és impulsat pels departaments de Joventut, Salut, Serveis Socials i Esports de l’Ajuntament de Reus.

La prioritat del programa és implicar la població d’entre 12 i 20 anys per conscienciar-la i formar-la en relació a les conductes sexuals de risc i la prevenció de l’ús i abús de les drogues. Per aquest motiu s’ofereixen alternatives d’oci en espais municipals i públics que s’allunyin del circuit comercial.

Aquest any, en iniciar el programa, s’ha realitzat una campanya de difusió a tots els instituts de Reus per informar al màxim nombre d’adolescents i joves. La difusió també s’ha fet arribar a d’altres serveis i centres de Reus, així com a diferents punts de la via pública.

En aquest sentit, els programes que s’han desenvolupat durant els darrers cinc mesos són els següents:

  • Activitats d’oci i de lleure: 900 participants. S’han realitzat accions lúdiques preventives i de bons hàbits descentralitzades en espais públics d’ús comunitari. Les activitats proposades han estat: Taller de cuina, taller de reciclatge, ball modern, taller de fotografia mòbil i Scape Room als diferents centre cívics de Reus. També s’han organitzat activitats nocturnes pel foment d’actituds responsables dirigides a l’oci saludable alternatiu. Aquest anys s’ha apostat per fer tres festes nocturnes a les piscines municipals, la primera al mes de juny per presentar el projecte Altersuer amb gimcana preventiva i saludable, exhibicions de ball i activitats esportives a l’aigua. I les dues següents durant el mes de juliol obertes a tots els públics, totes elles amb un total de 750 participants.
  • Activitats formatives: 107 participants. Són activitats formatives no formals per orientar els adolescents i joves cap a possibles sortides professionals. S’han fet cursos de Manipulador d’aliments, pre-monitors i monitors i aquest any s’ha fet una nova proposta formativa amb el curs d’Iniciació a Tècnic d’Esport a voluntariat (CIATE).
  • Activitats i taller de prevenció: 711 participants. Tallers que inclouen activitats de sensibilització i prevenció sobre drogues i salut sexual: amb tallers itinerants i a les pròpies activitats formatives i lúdiques amb les dinàmiques “Si beus posa’t les ulleres”, begudes saludables, “Passa la paraula”, “Els Gegants Encantats” i taules preventives amb informació.
  • Activitats multiesportives: 97 participants. S’han programat diferents activitats esportives durant les tardes del mes de juliol, aprofitant la disponibilitat de temps lliure que del període de vacances. Aquestes activitats s’han desenvolupat a 3 equipaments municipals de la ciutat amb una oferta reduïda d’activitats de temps lliure per a joves: al polilleuger Ciutat de Reus del Barri Gaudí, a l’Institut Escola Pi del Burgar i a l’Escola Rosa Sensat.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.