Reus acull un concert solidari del ‘pianista de Yarmouk’

concert solidari del 'pianista de Yarmouk'

La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència conjuntament amb l’Associació Catalana per la Pau i l’Escola de Música del Centre de Lectura organitzen aquest dijous, 30 de novembre un concert solidari amb el pianista sirià-palestí Aeham Ahmad, conegut com ‘el pianista del camp de refugiats de Yarmouk’. El concert s’emmarca en la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban, engegada des de l’Associació Ca talana per la Pau (ACP) i en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

Aeham Ahmad serà a Reus el dijous, 30 de novembre, on hi té previstes dues actuacions. Una a les 18:00h a la plaça de Sant Pere (amb la participació de Reus Refugi que llegiran un manifest), i l’altra a les 19:30h a l’Escola de Música del Centre de Lectura. L’entrada al concert és lliure i els assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de vídeos a les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causada per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano i es veu forçat a fugir, travessant una de les rutes més transitades pels refugiats (Turquia, Grècia i els Balcans). Actualment resideix a Alemanya, també com a refugiat. El 18 de desembre de 2016, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa. El seu recorregut comença des del camp de refugiats palestins de Yarmouk a Síria, travessant Turquia, Grècia i els Balcans fins arribar a Alemanya, novament com a refugiat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.