Salou impulsa la quarta edició del Projecte Educatiu de Suport Sociolingüístic

Salou impulsa la quarta edició del Projecte Educatiu de Suport Sociolingüístic

L’alcalde, Pere Granados, i la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, han visitat les aules per donar la benvinguda a l’alumnat que forma part d’aquesta iniciativa

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, han visitat els alumnes que participen a les aules del Projecte Educatiu de Suport Sociolingüístic; un servei gratuït i finançat íntegrament per l’Ajuntament de Salou, en coordinació amb els centres d’educació primària i secundària, que va sorgir de la necessitat de cobrir les necessitats lingüístiques, socials i culturals de l’alumnat nouvingut al municipi. Es tracta de la quarta edició d’aquesta iniciativa educativa local. L’alcalde i la regidora han donat la benvinguda a l’alumnat i han destacat la importància d’aquesta acció formativa, ja que es basa en proporcionar una educació global de les dues llengües, on, a partir dels interessos de l’alumnat, es treballin els continguts de forma transversal i on l’aprenentatge sigui significatiu.

Aquest curs, una cinquantena d’alumnes nouvinguts han començat a assistir a aquest servei per les tardes, en horari de 16:30h a 20:00h, i agrupats en un total de 6 grups -3 de primària i 3 de secundària-, en funció d’una sèrie de factors, com són el coneixement de la llengua catalana i castellana, el temps que porten al país d’acollida i la llengua materna, entre altres. La responsable del servei, Anna Otal, també encarregada de la direcció i docència del Projecte any rere any rep a nous alumnes i famílies amb l’objectiu de facilitar-los l’arribada i inclusió al nou context educatiu i social.

L’objectiu d’aquest projecte és promoure i reforçar la llengua catalana i castellana de manera que l’alumnat nouvingut pugui adquirir, el més ràpid possible, les competències lingüístiques bàsiques i, així, incloure’s amb total normalitat al nou context educatiu i social. A més, des de l’àmbit social i cultural, el Projecte també pretén apropar als nens i nenes al nou context que l’ha acollit, com és el municipi i país. D’aquesta manera, l’alumnat també es familiaritza amb la nova cultura, tradicions, costums, etc.

A més, no es tracta només d’un projecte de reforç, sinó que també pretén interaccionar activament amb el context més proper, com és el municipi, per aconseguir apropar els nouvinguts a la cultura popular. Per exemple, aquesta setmana, l’alumnat ha rebut la visita de dos membres dels Diables Maleïts de Salou i de la Morena en motiu de la Festa Major d’Hivern 2018, que han fet una demostració dels correfocs i els han explicat curiositats dels elements del seguici popular.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.