PROGRAMACIÓ FESTES DE LA MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA

FESTES DE LA MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA

 

Divendres 14

18.00 h, des del BARRI SOL I VISTA, repartiment del programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. El Xiquet i la Xiqueta, acompanyats pel Campi, viatjaran en cotxes d’època fins a la plaça del Mercadal tot repartint el programa de festes.

19.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Guitarreus, VII Festival Internacional de Guitarra. Concert amb Reckless, banda on la guitarra adquireix dimensions impredictibles, formats en la vella escola de blues,

rock i rock & roll més autèntics. Els seus integrants han compartit escenari amb Ronnie Wood i Keith Richards de The Rolling Stones i Whoppie Goldberg.

21.00 h, a LA PALMA, Mostra de Claqué d’Aquí. Professionals del claqué i altres promeses que encara estan en formació ompliran l’escenari amb aquesta modalitat de ball.

21.30 h, al TEATRE BARTRINA, Guitarreus, VII Festival Internacional de Guitarra. Concert amb Ruben Parejo, un dels màxims exponents de les sis cordes en l’àmbit mundial, que oferirà obres del repertori clàssic guitarrístic.

21.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Misericòrdia: de Reus al Cel. Muntatge escènic de cant, música, dansa i teatre que ens porta a reviure la llegenda de la Mare de Déu de Misericòrdia com mai abans, des de l’aparició a la pastoreta fins a la salvació de la vila. L’Orfeó Reusenc escenifica aquest muntatge únic, que compta amb un equip de més de 80 persones entre músics, cantaires, dansaires, actors i tècnics.

 

Dissabte 15

LA TROBADA DE GEGANTS I A REUS, CORREFOC!

De 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, obertura de la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, que es podrà visitar fins al 24 de setembre.

11.00 h, a la PLAÇA DE LA PATACADA, vermut a càrrec de la Colla Pessigolla.

12.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, Vermulet. El Ball de Cercolets de Reus organitza el seu primer vermut amb l’objectiu de recaptar fons per renovar els cèrcols de les balladores. Formeu part dels nostres cercolets acompanyats de la millor música i un taller per als més petits que ens ajudarà a omplir la plaça de flors!

12.00 h, des del CARRER DE MARTÍ NAPOLITÀ, Correvermut amb el Bou de Reus, el Bou de Valls, el Bou de Barcelona (que celebra els 25 anys de la seva recuperació) i l’acompanyament musical de la banda Bandsonats. La cercavila anirà pels carrers del centre i acabarà a la plaça de la Farinera. A les12.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, plantada de paelles de la Marató Concurs de Paelles, i a les 14.00 h, dinar popular amb tastos de diferents paelles de cuiners dels Països Catalans, enfrontats en un sagnant combat per veure qui s’emporta els premis del jurat especialitzat i per aclamació popular. Després del dinar, sobretaula de ratafies i altres licorets, amenitzat pel grup Fenya Rai (música tradicional i de taverna) i cançó improvisada (garrotins, etc.) amb els Glosadors del Camp i qui pugui. Tiquets anticipats, 12 €, 15 € el mateix dia, que inclouen 5 tastets, amanida, beguda i concert. Venda anticipada de tiquets a la Taverna Despertaferro, Batabat, 3 de 9, Llibreria Gaudí i Fil Cotó. Ofert pel Bou de Reus.

12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural, visita teatralitzada, concert i vermut. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Amb la col·laboració de Vermuts Miró i el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus.

17.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, plantada de la XIX Trobada de Gegants. Amb la participació de la mulassa d’Olesa de Montserrat, les mulasses de Tarragona, els gegants de la Colla Pessigolla de Valls, Martorelles, Molins de Rei, Martorell, Salt, Castellvell del Camp, Masquefa, l’Espluga de Francolí, Fraga, Sant Climent de Llobregat, Institut Pere Mata de Reus i la Mulassa i els Gegants de Reus.

17.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila de la XIX Trobada de Gegants. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal, on tindran lloc les ballades de lluïment.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsai a càrrec del professor Josep M. Martínez.

18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, inauguració oficial de la XXIV edició de l’Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, a càrrec de les autoritats municipals.

18.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, XV Concurs de Masclet i Fira de Degustació amb els establiments col·laboradors del Masclet. Per votació popular es triarà el millor Masclet entre tots els participants. Col·labora: Vermuts Miró.

19.00 h, a la PLAÇA DE SANT PERE i FOSSAR VELL, plantada de les bèsties participants de l’A Reus, Correfoc!

 20.00 h, al PASSEIG DE PRIM (barri Joan Prim) concert de la Banda Simfònica de Reus, dins el cicle Música als Barris.

21.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, A Reus, Correfoc Infantil!, amb la participació del Drac de Sant Roc Petit de Tarragona, el Drac Infantil Quintifoc de Sant Quintí de Mediona, els Diables Infantils 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet i, de Reus: el Ball de Diables infantil, el Drac petit i la Cabra petita. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer del Vidre, placeta dels Argenters, carrer de Donotea, carrer d’Aleus, carrer de Rosich, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer de la Presó, carrer de l’Hospital, Absis, carrer de les Peixateries Velles, Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, 30 Anys Nit de Claqué. Enguany, per commemorar l’aniversari, amb la participació de pràcticament totes les companyies joves de claqué de Barcelona i, com a representació de tots els ballarins internacionals que han participat durant aquests anys, Josh Hilberman, ballarí americà referent en el món del claqué. Reus és un referent d’aquesta especialitat al nostre país, ciutat que ha acollit els millors ballarins del món actuant i/o realitzant classes.

22.00 h, a la PLAÇA D’ANTONI GAUDÍ (barri Xalets Quintana) concert de jazz-swing amb Sax Ars Band, dins el cicle Música als Barris.

22.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL i amb el mateix recorregut que l’A Reus, Correfoc Infantil; A Reus, Correfoc!, amb la participació dels Diables de Granollers, el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, els Diables del Clot, el Cabrot del Vendrell, la Farnaca de Cambrils, el Drac de la Geltrú, la Tita de Piera, el Bou de Barcelona, i de Reus: els Bous de Foc, la Vedella de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra.

 

Diumenge 16

8.30 h, al CONCESSIONARI SEAT BAYCAR SAU (c. de Recasens i Mercadé 61, Polígon AgroReus), XXV Concentració Nacional de Seat i Clàssics.

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsai adreçats a afeccionats.

 13.00 h, a la PLAÇA DE GABRIEL FERRATER (barri Fortuny), ballada de sardanes amb la Cobla Reus, dins el cicle Música als Barris.

 13.00 h, al CARRER DEL MONCAYO (barri La Moreneta), concert de rumba amb La Klave, dins el cicle Música als Barris.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de formació i modelatge d’un bonsai a càrrec del professor Francesc Giner.

 17.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inscripcions de la Trobada d’Elements del Seguici Fets per Tu. Si ets fan del seguici de Reus, fes-te el teu element o vesteix-te com el teu ball preferit i llueix-te per Misericòrdia! És ben fàcil: tisores, pega, cartró… o qualsevol altre material. Si vols participar-hi i per a més informació, entra a www.canalreustv.cat i segueix les instruccions. Col·labora: Canal Reus TV.

18.30 h, inici de la cercavila de la Trobada d’Elements del Seguici Fets per Tu pel centre de la ciutat. Recorregut: carrer Major, carrer de les Peixateries Velles, Absis, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de les Galanes i plaça del Mercadal.

 19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació teatral Anda mi madre, a càrrec de la companyia Torralba Teatre de Tarragona. Preus: 8 €, socis 6 €, i acompanyant de soci 7 €.

 19.30 h, a la PLAÇA DE PACO CANDELL (barri Horts de Miró), ball folk amb Faktoria Folk, dins el cicle Música als Barris.

20.00 h, al MAS CARANDELL (barri Gaudí), concert de la Banda Simfònica de Reus, dins el cicle Música als Barris.

20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert d’orgue a càrrec de l’Ensemble Vila-seca i Miquel González.

 21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, cantada d’havaneres amb el grup Sons del Mar i Les Veus de Reus. El Grup Cultural de Misericòrdies de Reus ens oferirà, a la mitja part, el Tronat (vermut Miró cremat).

 

Dilluns 17

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, conferència “El mapa, una eina per llegir la història”, a càrrec de l’economista i historiador Victor Hurtado, autor de l’Atles manual d’Història de Catalunya (Dalmau Editors).

20.30 h, a la BIBLIOTECA DEL CENTRE DE LECTURA, conferència “Els bombardeigs franquistes al Baix Camp, 1937-1939”, a càrrec de Ramon Arnabat, membre de l’Institut d’Estudis Penedesencs i professor d’Història Contemporània a la URV. Acte commemoratiu en record del bombardeig del 17 de setembre de 1937, que va afectar la biblioteca i les dependències del Centre de Lectura.

 

Dimarts 18     

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

 18.00 h, al CENTRE DE LA IMATGE MAS IGLESIAS, El Documental del Mes, amb la projecció d’Over the Limit, de Marta Prus.

 

 Dimecres 19  

De 8.30 a 16.40 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, XVIII Jornada sobre medicaments veterinaris. Jornada adreçada als professionals del sector farmacèutic que intervenen en el desenvolupament, registre, producció i control de qualitat de medicaments veterinaris. Organitza: Secció de Ciències Exactes, Físiques i Naturals del Centre de Lectura.

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA. El Liceu visita Reus: I puritani de Vicenzo Bellini. Representants del Gran Teatre del Liceu presenten l’òpera que es representarà al coliseu barceloní del 5 al 21 d’octubre.

20.00 h, a l’AJUNTAMENT, XXVI Trobada de Misericòrdies de la nostra ciutat.

20.30 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços. Bravium Teatre ens ofereix per sisè any una passejada teatral pels carrers del centre basada en la rica producció reusenca de romanços de fil i canya o de canya i de cordill. Aquesta literatura del tombant del 1900 són composicions en vers, impreses amb plecs de quatre pàgines. El nom els ve donat per la forma com s’exposaven a la venda: penjats d’un cordill i agafats d’un tros de canya perquè no se’ls emportés el vent. Els venedors el recitaven o cantaven, com a reclam, i la gent els adquiria per llegir-los en reunions familiars, d’amics o al cafè. Sortida de la cercavila des de la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i actuacions a la plaça de la Farinera, plaça de David Constantí, plaça de les Basses i plaça de Sant Pere.

 

Dijous 20

ELS GUARDONS DE LA CIUTAT

17.30 h, a la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, Nexe, espectacle de cloenda del joc de lectura de l’estiu, a càrrec de Yola Vola.

18.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, projecció del curtmetratge Algo queda, d’Ana Lorenz. Posterior taula rodona amb la neuropsicòloga Blanca de la Cruz, l’educadora social Patrícia Sánchez i cuidadors i cuidadores de malalts d’Alzheimer. Organitza: Associació d’Alzheimer de Reus i Baix Camp, amb la col·laboració del Centre de Lectura.

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, lliurament dels Guardons de la Ciutat 2018. Un homenatge públic a la societat civil de casa nostra. Entrega del títol de Filla Adoptiva a Neus Segrià Fortuny, de la Medalla de la Ciutat al Club de Natació Reus Ploms, l’Orfeó Reusenc i Foment Industrial i Mercantil de Reus, i mencions honorífiques municipals a la Confraria de Sant Josep i Sant Jaume, la Confraria de la Mare de Déu de l’Amargura, l’Associació de Dones Blanca Almendro i l’Escola Puigcerver. Durant l’acte es repartirà la postal número 41 de la col·lecció de Postals de la Festa Major, dedicada a la Vintiquatrena de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.

20.00 h, al BAR CAMPUS, (c. de Sant Llorenç), tast de cervesa ibèrica, exposició del procés d’elaboració basada en dades arqueològiques i degustació de tapes d’estil ibèric.

20.30 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços. Bravium Teatre ens ofereix una passejada teatral pels carrers del centre de la ciutat basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Sortida de la cercavila des de la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i actuacions a la plaça de la Farinera, plaça de David Constantí, plaça de les Basses i plaça de Sant Pere.

 

FESTES DE LA MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA

Divendres 21

Durant el matí, al CAMPANAR DE LA PRIORAL, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera mariana com a inici de les festes de Misericòrdia.

 De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes. Canonades i versots ompliran els carrers del nucli antic.

18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle de titelles amb La Cigala i la Formiga, de Xip Xap Teatre. Us convidem a viatjar per totes les estacions de l’any: quan les fulles dels arbres canvien de color i cauen, quan comença a nevar i quan tornen a cantar els ocells amb la primavera. Ajudats per les cançons, us volem explicar una història que parla de l’amistat, de les diferents maneres de veure la vida i de com encarar-la… buscant l’ofici que més ens agradi amb l’ajuda de la Cigala i la Formiga.

19.30 h, des del CARRER DE JOSEP SARDÀ I CAILÀ, cercavila de la Banda la Verònica de Reus. Recorregut: carrer de Sant Joan, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal (amb petita exhibició), carrer Major, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, plaça d’Evarist Fàbregas (amb petita exhibició), carrer de les Galanes, plaça del Mercadal, carrer de Monterols, carrer de Llovera, carrer d’Enric Prat de la Riba i carrer de Josep Sardà i Cailà.

20.30 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, representació del Ball de Sant Miquel, a càrrec del Ball de Diables. Aquest ball, documentat a la ciutat des del segle xviii, escenifica la lluita del bé i el mal.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura, amb la projecció de The Square (El quadrat). Director: Ruben Östlund. Suècia, 2017. VOSE. Preu: 5 € i 2 € (socis).

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació de Hits. El millor, del millor, del millor Tricicle. Preu: 30, 25 i 10 €.

21.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert amb Joan Masdéu. Presentació de la gira d’Innocents, el seu nou disc en solitari després de Whiskyn’s, banda que va liderar durant tota la seva trajectòria. Després de Casa Murada (Global, 2011), amb el premi Enderrock a la millor cançó d’autor per votació popular i de Dissabte (Global, 2014), Joan Masdéu torna als escenaris amb Innocents (Satélite k, 2018), un disc innegable, farcit de fantàstiques cançons pop de melodies exquisides, que suposa un retorn a l’essència musical i personal de l’artista de Reus. Tot seguit, SAU30, gira 30è aniversari. Un projecte que retorna als escenaris, dues dècades més tard de la seva desaparició, tot l’equip que formava part de la popular banda osonenca. Músics, tècnics, road mànagers i, en definitiva, l’estructura que els va convertir en un dels grups més importants de l’escena catalana. Una oportunitat única per reviure els grans èxits d’una de les bandes essencials del nostre país. SAU30 vol ser un retorn de l’esperit i de la màgia d’aquelles nits on els somnis es podien fer realitat a través de la música. Per culminar el projecte, cal remarcar la incorporació a l’espectacle del cantant mataroní Jonathan Argüelles, vocalista al capdavant de la banda de tribut Tornem a Sau.

 

 Dissabte 22

LA DIADA CASTELLERA

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsais adreçats a afeccionats a càrrec del professor Josep M. Martínez.

 D’11.00 a 13.00 h, a la BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS, assaig obert de la coral Veus de la Terra. Tothom qui vulgui podrà accedir i veure de prop com és un assaig. Si vols, vine només a mirar i, si t’agrada, que de ben segur que serà així, ja podràs ser un nou integrant de la coral Veus de la Terra.

 11.00 h, des del CAMPANARET i fins a la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila del Lleó per anunciar la presentació del Lleó petit.

11.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, presentació del Lleó petit, amb la participació de la Mulassa i l’Àliga petites com a padrines del Lleó petit.

De 12.00 a 16.00 h, a la PLAÇA DE LES PEIXATERIES VELLES, vermut amb música ambient dels anys vuitanta, ofert per Espais Culinaris SL.

12.30 h, al CARRER D’ALEUS, vermut rumberu, amb el magnífic Peret Reyes + artistes convidats i els divertits DJ Cris&Petes. Organitza: La Nit de Fer l’Índiu (CRAC i Colla Gegantera) i Bar Absenta. Col·labora: Vermuts Miró.

17.30 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, visita guiada a càrrec de la professora Carme Just. Acte ofert pel Grup de Misericòrdies de Reus.

18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Misericòrdia, amb la participació dels Moixiganguers d’Igualada, els Castellers de Sabadell i els Xiquets de Reus, que ens oferiran els seus millors castells.

18.00 h, a la BIBLIOTECA CENTRAL XAVIER AMORÓS, inauguració de l’exposició “Vull ser”, de Jordi Sauri, professor de Visual i Plàstica. Organitza: Regidoria de Benestar Social.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes. Canonades i versots ompliran els carrers del nucli antic.

18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle infantil amb Mr. Parfum, de Festuc Teatre. El protagonista Pietro Pampolino és un personatge extravagant que viatja amb el seu vehicle, una espècie de bicicleta que transporta un “artilugi-acoplat”: una màquina de fer perfums. Amb l’ajuda dels seus materials essencials manipularà i desafiarà la química per tal de dur a terme el seu objectiu: fabricar un perfum personalitzat per a cada ciutat, el perfum ideal.

18.30 h, al TEATRE FORTUNY, representació de Hits. El millor, del millor, del millor Tricicle. Preu: 30, 25 i 10 €.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert de grups locals, amb la participació de Maika Barbero, Nus, Albert Basora i Terra Ferma, entre d’altres. Maika, cantant amb un clar estil rocker es va donar a conèixer en el programa televisiu La Voz. Nus, supervivents del pop reusenc dels noranta, en oferiran temes propis atemporals i petites històries musicades. Albert Basora, un músic que ha passat per diferents bandes, membre de The Krav Maga, grup de pop rock psicodèlic amb el qual ha guanyat diferents concursos musicals. Recentment ha estrenat el seu projecte personal on beu d’altres inspiracions més pop i on ha començat a escriure cançons en català. Terra Ferma ens presentarà el seu primer disc, Un brot de llum, cançons amb bases d’ska i altres estils diversos com el rap, el funk, el rock i el reggae. Concert dins la programació de Reus Ciutat de la Música 2018.

19.00 h, des de la CASA RULL i pel TOMB DE RAVALS, cercavila de la Banda Verge de Misericòrdia, que finalitzarà amb una actuació de lluïment a la plaça de Prim.

20.30 h, al CAMPANAR DE LA PRIORAL, visites nocturnes al campanar. Els Campaners de Reus ens expliquen la seva tasca tot gaudint de nit de l’espectacular mirador de la ciutat. Preu: 2 € per persona. Imprescindible reserva prèvia a partir del 15 de setembre a campanersdereus@gmail.com. Més informació a campanersdereus.blogspot.com.

 21.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació de Hits. El millor, del millor, del millor Tricicle. Preu: 30, 25 i 10 €.

 

Diumenge 23

L’APLEC BAIX CAMP i EL SEGUICI PETIT

De 10.00 a 21.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, 52è Aplec Baix Camp, organitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus. La diada començarà amb un esmorzar popular. Sardanes tot el dia amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove, i a la tarda també amb la Cobla Pare Manyanet. De forma paral·lela hi haurà diversos tallers i activitats: escacs, jocs, manualitats i un concurs de colles a la tarda, amb la visita del Ball de Cavallets amb motiu del seu 20è aniversari.

11.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa de la 38a Trobada de Misericòrdies al santuari.

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller infantil de cura i modelatge d’un bonsai. Cal inscripció prèvia, places limitades fins a 20 participants. Preu: 6 €.

12.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, ballada conjunta de sardanes a càrrec d’entre 200 i 250 alumnes de nou escoles reusenques, dins el 52è Aplec Baix Camp.

De 12.00 a 18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Petit Reggus, taller de dub, contes i música per a tota la família.

13.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, vermut popular per a tothom, ofert per la residència STS Misericòrdia.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, cloenda de la XXIV edició de l’Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, amb el lliurament de records als socis expositors.

18.00 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Pioners i Caravel·les dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

 18.00 h, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit de la ciutat. Amb la participació dels músics de l’Aula de Sons de Reus, el Ball de Diables infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, el Lleó petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim i carrer de Monterols, i acabarà novament a la plaça del Mercadal, on es farà la passada de lluïment.

18.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, contacontes amb Mon Mas i Quan hi havia gegants.

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, gala lírica amb el duet Les nostres cançons, amb la soprano Miracle Seguí i el tenor Josep A. González, acompanyats al piano per Josep Mateu, que ens oferiran un recital amb fragments de sarsuela, òpera i cançó. Preu: 9 €, socis 6 €.

20.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, concert de l’Orfeó Reusenc, amb motiu de centenari de l’entitat i del reconeixement de la Creu de Sant Jordi 2018.

 20.15 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, actuació del ball parlat complet del Ball de Marcos Vicente.

 

Dilluns 24

LA VIGÍLIA, LES REVETLLES

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Alhora, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu i altres elements. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.

19.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert a càrrec de l’Orquestra Nova Blanes, que ens oferirà un ampli ventall de peces clàssiques i un gran espectacle.

19.30 h, a la PLAÇA DE PRIM, presentació de noves músiques del Basilisc, una rumba i un vals/marxa, obra de Roger Conesa.

20.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, sortida de la Cercavila del Masclet, amb diferents elements festius i acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà bótes a l’inici i al final del recorregut. La cercavila passarà per la plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, carrer de Rosich, carrer d’en Vilar, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat. A més, podreu comprar Masclet a diferents establiments durant tots els dies de la festa.

21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tancament de la XXIV Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

21.00 h, a LA PALMA, 25a edició del Reggus, festival de reggae, ska i altres herbes, amb l’actuació d’Alpheus – Ska & Rocksteady Singer (UK), Payoh Soulrebel (Mad), The Same Song Band (Bcn), Heartical (Fr), Danman Sunnyvoice (UK), Dennis Capra (It), Sista Livity (Mad/Bcn), Good Over Evil Prod. (Tortosa) i el so de Dr. Dubwiser. Entrada gratuïta.

22.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA i pel PASSEIG DE MISERICÒRDIA, Rosari de Torxes, encapçalat per la creu i els cirials, l’estendard del Grup Cultural de Misericòrdies i seguit del poble amb torxes. Com cada any, el rosari finalitzarà el recorregut a l’interior del santuari, on tindrà lloc la cantada dels goigs i la veneració de la Mare de Déu de Misericòrdia (la venda de torxes es farà a partir de les 21.30 h fins a l’inici del rosari a la porta del col·legi La Salle, amb la col·laboració d’aquest centre educatiu).

23.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb la Ghetto Orchestra, una nit de revetlla 100% musical i de qualitat per fer les delícies de tots els participants. Un directe potent dirigit a tot el públic en general i sobretot al jovent de la nostra ciutat i dels voltants, amb les millors versions. A la mitja part, el ritme i l’energia dels Bandsonats, xaranga de casa nostra que enguany celebra 5 anys. Per acabar, un dels millors DJ del nostre país, DJ OGT, tancarà la nit de la millor manera possible.

23.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, revetlla amb l’Orquestra Nova Blanes, música de ball, amb temes ballables de sempre com pasdobles, valsos… però també com a conjunt de música actual per a tots els públics.

23.30 h, al PASSEIG DE MATA, revetlla Go Fabri Open Air Festival Misericòrdia 2018. Gaudeix de la millor festa a l’aire lliure amb l’equip de La Fàbrica i els seus DJ Löbz, Kiko Oncins, Máximo Valentino & Sr. Marshall, amb un escenari al mig del passeig amb 30.000 W de so i il·luminació juntament amb els efectes especials més espectaculars. Organitza: La Fàbrica i Restaurant Bella Italia da Gino.

 

Dimarts 25

MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA

7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).

8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades de Misericòrdia, amb la participació dels grups de grallers de la ciutat, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables i el grup de tabalers de la Víbria, i matinades galejades amb el Ball de Pere Joan Barceló. Matinades a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS de la ciutat, esmorzars de forquilla.

D’11.00 a 15.00 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA 28, baixos 1, vermut solidari en benefici de Down Tarragona (Associació Síndrome de Down).

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat de Misericòrdia, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

10.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada al santuari de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

11.00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu de la ciutat fins al santuari, amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa i els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al santuari, ballada conjunta de tots els grups del Seguici Festiu.

11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol Balcells. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb la participació dels assistents.

Just en acabar, repic de campanes i llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.

A continuació, al SANTUARI, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu.

14.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, dinar de festa major dels grups festius de la ciutat. A continuació, tots els grups festius que ho desitgin podran fer la seva ofrena i visitar el cambril de la Mare de Déu.

De 17.00 a 19.00 h, davant del SANTUARI, ballades dels Gegants, els Nanos, les danses i el bestiari.

 18.30 h, a l’interior del SANTUARI, rosari, i a continuació, celebració de la missa.

19.00 h, davant del SANTUARI, actuació castellera amb els Xiquets de Reus.

19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars.

Els diables particulars que vulguin fer la Baixada s’han de posar en contacte amb el Ball de Diables al correu electrònic info@diablesdereus.cat. Cal ser major de 18 anys i acreditar o fer el curs CRE (Consumidor Reconegut com a Expert). Preu: 60 €.

A continuació, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc i els fidels assistents amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables.

En finalitzar, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.

 

 Dimecres 26  

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre Fot-li que és de Reus. 100 ganxets i ganxetes per donar i vendre, de Josep Baiges i Jordi Romero. Presentarà l’acte l’escriptora Marta Magrinyà.

 

Divendres 28

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Flashmob del Centre de Lectura i Reus Deportiu. Aquestes entitats donen el tret de sortida al nou curs amb un acte per celebrar que Reus és Ciutat de la Música: una flashmob a la plaça del Mercadal. Aprèn-te la coreografia a la pàgina web de qualsevol de les dues entitats i suma’t a ballar-la juntament amb les seves escoles i seccions. Amb la participació en directe d’Ariel Santamaria. La gravació anirà a càrrec d’ACLCINE (aclguionista@gmail.com).

20.00 h, a la SALA FORTUNY DEL CENTRE DE LECTURA, inauguració de l’exposició “Jaume Muxart, segle XXI”, amb algunes de les darreres obres de Jaume Muxart i Domènech (Martorell, 1922). Fins al 9 de novembre.

20.30 h, a l’INSTITUT PERE MATA, Vermusic amb Amparo Lacruz. Entrada gratuïta amb reserva prèvia imprescindible a ciutatdelamusica2018@reus.cat.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Cineclub del Centre de Lectura, amb la projecció de Suburbicon. Director: George Clooney, EUA, 2017. VOSE. Preu: 5 €, 2 € (socis).

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, concert d’Antonio Orozco, inici de la gira Único, 2a temporada. Preu: 50, 48, 45, 40 i 35 €.

22.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, El Kit de la Qüestió, activitats de sensibilització, petit concert en directe amb la banda Radio Reggae i informació sobre la campanya El Kit de la Qüestió per un oci nocturn segur, saludable, atractiu i igualitari. El Kit de la Qüestió és un projecte de prevenció que treballa en el context de l’oci nocturn per aconseguir uns espais de festa més segurs, saludables i de qualitat per a tothom. Es tracta d’un procés participatiu que inclou locals i entitats involucrats en el sector de l’oci nocturn de la ciutat de Reus i que forma part del programa Altersuer.

 

Dissabte 29

De 10.00 a 19.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, 1a Fira del Còmic i el Col·leccionista. Parades de compra i venda de còmics i marxandatge, exposició, tallers, actuacions musicals i diversos DJ que ambientaran l’esdeveniment.

10.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, ball vermut amb la Banda de l’Estol i el grup Mam Reyes, ofert per l’Estol del Basilisc de Reus. Alhora, cercavila pel centre de la ciutat del Basilisc petit amb la banda Trifàsic.

12.00 h, al CASTELL DEL CAMBRER, Nit Europea de la Recerca, activitat de divulgació de la ciència impulsada per Horitzó 2020 amb la participació de la URV, IISPV, IPHES, ICAC i ICIQ. Activitat de recerca del segell EU Researchers, sota el títol La recerca, patrimoni de tothom.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb Roger Margarit (Rubí), dins el Festival Accents.

16.30 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, jornada de portes obertes. Es podrà visitar diferents estàncies de l’entitat, entre les quals la “cambra de Marià Fortuny”, l’exposició dels primers dibuixos del pintor Marià Fortuny, l’exposició de la “sala de Galls”, amb més de 700 galls de diferents tipus i mides, els tallers de pintura, manualitats, el Grup d’Aficionats als Vehicles d’Època, etc.

17.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, a les instal·lacions de l’Associació Reusenca de Futbol Botons, al primer pis de l’entitat, Trofeu de Misericòrdia de Futbol Botons. També es disposarà iniciar-se en aquest joc típicament de Reus.

De 18.00 a 20.00 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, Bucs al carrer. Recreació de bucs d’assaig al carrer amb bateries, guitarres, teclats, micròfons… tot preparat per poder mostrar el teu talent, amb diversos grups i artistes que han passat pels bucs d’assaig durant aquests anys i amb la participació oberta d’altres grups que vulguin col·laborar.

18.30 h, des de la PLAÇA DE L’UNIVERS, la RIERA DE MIRÓ i el CARRILET, cercaviles musicals amb motiu de la Festa dels 20 anys de Canal Reus TV.

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Festa dels 20 anys de Canal Reus TV, amb actuacions musicals de diferents formacions i artistes de la ciutat per repassar els 20 anys de la televisió local de Reus.

19.00 h, a la SALA D’ACTES DEL CENTRE D’AMICS DE REUS, participació dels diferents grups del Centre d’Amics de Reus: Grup de Declamació, grup de Teatre L’Alborada, el Cor Mestral i l’Associació de les Dones Ganxetes. Projecció d’un audiovisual sobres les diferents activitats i excursions que s’organitzen des del Centre d’Amics de Reus. 20.30 h, Cloenda de les jornades de portes obertes.

19.00 h, a la PLAÇA DE L’UNIVERS, IX Tomb de Nit, recorregut a peu per diferents indrets a les afores de Reus. Recorregut: parc de Sant Jordi, avinguda de l’Onze de Setembre, carrer de Vinebre, camí antic de Castellvell, ermita de Sta. Anna, camí de les Planes de Puig, camí de la Pedrera del Coubi, cinc camins, font de la Boca de la Mina, passeig de la Boca de la Mina, avinguda del Comerç, avinguda de l’Onze de Setembre i parc de Sant Jordi. Recorregut de 9 km aprox. Més informació: www.aecreus.cat.

20.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de Pla de Xoc, una comèdia de Josep Maria Vidal a càrrec del grup Treateràpia. Preu: 7 €.

21.00 h, a la PLAÇA DEL PINTOR FERRÉ REVASCALL (barri Niloga), concert de jazz-swing amb Sax Ars Band, dins el cicle Música als Barris.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, espectacle de música i poesia Poetes que sonen. Recital de poemes de Reus, musicats per Josep Navàs i que interpretaran el Cor DaCapo i el Col·lectiu En Veu Alta de la Biblioteca del Centre de Lectura. Amb el suport d’Indústries Teixidó, Vermuts Miró, Pastisseria Franquet i Departament de Cultura de la Generalitat.

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, concert d’Antonio Orozco, inici de la gira Único, 2a temporada. Preu: 50, 48, 45, 40 i 35 €.

 

 Diumenge 30

10.00 h, al CARRER DEL GENERAL MORAGUES, Andromicoia, revisió de les andròmines participants a la baixada d’andròmines. Organitza: Xiquets de Reus i Colla Gegantera del Carrasclet, amb productes gentilesa de Bon Àrea La Comarcal.

11.00 h, al CARRER DEL GENERAL MORAGUES, inici de l’Andromicoia, amb la participació de diferents persones i entitats de la ciutat. El primer tram de la cursa tindrà el seu inici al capdamunt del carrer del General Moragues fins a la plaça de la Llibertat, i el segon tram des del carrer de Sant Vicenç, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer de la Presó per finalitzar a la plaça d’Evarist Fàbregas. Organitza: Xiquets de Reus i Colla Gegantera del Carrasclet, amb productes gentilesa de Bon Àrea La Comarcal.

12.00 h, a la PLAÇA DEL DR. FRANCESC TOSQUELLES, vermut familiar amb música. Ofert per Déu N’hi Do!

13.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Andromicoia, concert vermut. Organitza: Xiquets de Reus i Colla Gegantera del Carrasclet, amb productes gentilesa de Bon Àrea La Comarcal.

13.30 h, al CARRER DE LA SARDANA (barri Horts de Simó), concert de rumba amb La Klave dins el cicle Música als Barris.

14.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Andromicoia, dinar popular (venda anticipada de tiquets a 5 € al bar restaurant 3 de 9 —local dels Xiquets de Reus— i el mateix dia, 7 €). Organitza: Xiquets de Reus i Colla Gegantera del Carrasclet, amb productes gentilesa de Bon Àrea La Comarcal.

16.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Andromicoia, concurs d’escalabirres. Concurs d’apilar caixes de cervesa. Organitza: Xiquets de Reus i Colla Gegantera del Carrasclet, amb productes gentilesa de Bon Àrea La Comarcal.

A partir de les 18.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Andromicoia, entrega de premis i concert. Organitza: Xiquets de Reus i la Colla Gegantera del Carrasclet, amb productes gentilesa de Bon Àrea La Comarcal.

18.30 h, a l’ESGLÉSIA DE SANT JOAN, concert del curs 2018-2019 amb la Coral Flor de Lis, Coral l’Harmonia Reusenca, el Grup Musical Arrelats i la soprano Maria Jesús Gallegos.

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de l’obra de teatre Hong Kong – Haddock, a càrrec de la companyia La Verdaz.

20.00 h, al CENTRE CÍVIC MAS ABELLÓ (barri Mas Abelló), concert de la Banda Simfònica de Reus, dins el cicle Música als Barris.

 

Dimarts 2 d’octubre

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, Faust, de Goethe, dins el cicle Grans Mestres. Entrades: 15 €, sense numerar.

 

Dimecres 3 d’octubre

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, Els Dimecres Cinèfils. Cicle dedicat a l’actor Jack Lemmon, amb la projecció de The apartament (L’apartament), de Billy Wilder. EUA, 1960. VOS.

 

Dijous 4 d’octubre

9.00 h, al TEATRE BARTRINA, IV Jornades d’Advocats i Advocades de Violència de Gènere. Organitza: Consejo General de la Abogacía Española i el Col·legi d’Advocats de Reus.

18.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, taller “Com tenir cura de la pell a certa edat“. Totes les reusenques esteu convidades a un taller que ens ensenyarà com cuidar-nos la pell del rostre, impartit per la reconeguda professional Mise Buqueras. Ofert pel Grup de Misericòrdies de Reus.

19.30 h, al PALAU BOFARULL, Fotosport 2018, XXV Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport. Inauguració de l’exposició de les obres guanyadores, presentació del llibre Fotosport 2018 i lliurament de premis. Amb el suport de la Diputació de Tarragona i dins els actes del centenari del Club Natació Reus Ploms.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, conferència “La grip de 1918: la ciutat de Reus davant el contagi”, a càrrec de la doctora Margarita Gonzalvo-Cirac. Acte organitzat amb motiu del centenari de l’epidèmia, considerada la pandèmia més gran de la història de la humanitat amb 50 milions de morts.

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, concert Un estrany poder d’Els Amics de les Arts. Preu: 28 i 15 €.

 

Divendres 5 d’octubre

9.00 h, al TEATRE BARTRINA, IV Jornades d’Advocats i Advocades de Violència de Gènere. Organitza: Consejo General de la Abogacía Española i el Col·legi d’Advocats de Reus.

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, lliurament del XXXIV Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal. El Centre de Lectura i l’Associació Josep Vidal i Llecha atorguen aquest guardó, amb el qual es promouen les iniciatives a favor de la pau, el desarmament, la no-violència i l’ecologia.

 

Dissabte 6 d’octubre

De 10.00 a 20.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, 2a Fira del Disc i del Vinil. Parades de compra i venda de discs de vinil, marxandatge, actuacions musicals i diversos DJ del Vinil Club Tarragona que ambientaran la jornada.

De 10.00 a 20.00 h, a LA PALMA, 25es Jornades de Rol i Estratègia de Reus. Demostracions, iniciacions i torneig de diferents jocs de taula (rol, miniatures, tauler, cartes, etc.), per a tots els públics i edats. També diorames Playmobil, mercadet friqui, cinema, sopar i rol en viu.

 De 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites guiades gratuïtes a diferents espais patrimonials de la ciutat. Més informació a www.espaisocults.cat.

De 10.00 a 20.30 h, a l’ANTIC HOSPITAL DE SANT JOAN, Reus i les 1.000 grues, realització d’una instal·lació artística de mil grues complementada amb la presència de diferents entitats reusenques amb activitats i tallers.

12.30 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, bateig i presentació del gegant Peret Ganxet, el nen emblemàtic que representa tots els infants. Financiat per mitjà d’aportacions i subscripció popular oberta.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb Wagner Pa (Rio de Janeiro), dins el Festival Accents.

18.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, presentació del calendari solidari 2019 de la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella amb les figures dels elements festius de la ciutat. El Drac, el Basilisc, el Lleó, la Víbria, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Cavallets i l’Àliga. Organitza: Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella i Vermuts Miró, amb la col·laboració del publicista Joan Dalmau i el fotògraf Ferran Estivill.

20.00 h, al TEATRE BARTRINA, espectacle Rhumans, de Rhum & Cia. Preu: 15, 12 i 9 €. Menors de 12 anys: 10, 8 i 6 €

20.30 h, al TEATRE FORTUNY,100 anys cantant. Amb motiu del centenari de l’Orfeó Reusenc, trobada d’orfeons que han marcat la seva història, amb la participació de l’Orfeó Català, l’Orfeó de Lleida, l’Orfeó de Sants i l’Orfeó Reusenc. Preu: 8,12 i 18 euros.

 

 Diumenge 7 d’octubre

De 10.00 a 20.00 h, a LA PALMA, 25es Jornades de Rol i Estratègia de Reus. Demostracions, iniciacions i torneig de diferents jocs de taula (rol, miniatures, tauler, cartes, etc.), per a tots els públics i edats. També diorames Playmobil, mercadet friqui, cinema, sopar i rol en viu.

De 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites guiades gratuïtes a diferents espais patrimonials de la ciutat. Més informació a www.espaisocults.cat.

11.00 h, des del LOCAL DEL BALL DE DIABLES (c. de Sant Miquel, 69) anada en cercavila del Drac i del Drac petit fins a la Boca de la Mina, on tindrà lloc un esmorzar i un assaig.

 

Dilluns 8 d’octubre

19.30 h, al VESTÍBUL DEL CENTRE DE LECTURA, inauguració de l’exposició “Un maridatge entre el teatre i la psicologia”.

 19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre 100 dones. 100 inspiracions creatives d’Antoni Gelonch.

 

 Dimarts 9 d’octubre

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, els dimarts de l’Òmnium i el Centre de Lectura: Memòria de les oblidades, de Tecla Martorell.

 

Dimecres 10 d’octubre

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, Els Dimecres Cinèfils. Cicle dedicat al guionista Rafael Azcona, amb la projecció d’El pisito, de Marco Ferreri. Espanya, 1959. 76 min. VO.

 

 Dijous 11 d’octubre

19.30 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, conferència “La polèmica judeocristiana, des del segle iv al xv”, a càrrec d’Andreu Lascorz. Acte del cicle de conferències de l’Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel (ARCCI). Organitza: ARCCI, l’Ajuntament de Reus i el Centre de Lectura.

 

Dissabte 13 d’octubre

9.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, I Campionat Internacional de Bitlles de 6, dins els actes de la III Trobada Internacional de Bitlles de 6. Campionat obert a tothom. Inscripcions el mateix dia al lloc del campionat. Organitza: Coordinadora Intercomarcal de Bitlles.

De 10.00 a 15.00 i de 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, 2a edició de tardor del Flea Market. Mercat de roba de segona mà per un consum responsable. Parades amb roba, complements, calçat i tot tipus d’accessoris de segona mà. Ambientarà l’esdeveniment Dj Misterrombo.

12.00 i 18.00 h, a la SALA EMILI ARGILAGA DEL CENTRE DE LECTURA, Any Europeu del Patrimoni Cultural. Visites guiades per conèixer la biblioteca patrimonial i l’important fons artístic de l’entitat. A càrrec d’Hèctor Fort.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb Marc Ramià Pa (Mataró), dins el Festival Accents.

17.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, mostra de diferents jocs de bitlles dins els actes III Trobada Internacional de Bitlles de 6.

18.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, XII Trobada Infantil-juvenil de Dansa Catalana. Actuació de l’Esbart Ramon d’Olzina de Vila-seca, l’Esbart Dansaire de Tarragona i l’Esbart Santa Llúcia, amb una selecció de danses dels Països Catalans.

21.00 h, al TEATRE BARTRINA, Obeses presenta Fills de les estrelles, dins el cicle Accents. Preu: 15 €, anticipada 12 €.

 

 Diumenge 14 d’octubre

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació d’El Brindis.

19.00 h, al TEATRE BARTRINA, Toti Soler i Gemma Humet presenten Més de 50 anys, dins el cicle Accents. Preu: 15 €, anticipada 12 €.

 

Dimarts 16 d’octubre

21.00 h, al TEATRE FORTUNY, representació d’El fantasma de Canterville, de Joan Yago a partir de l’original d’Oscar Wilde. Preu: 30, 20 i 10 €.

 

Dissabte 20 d’octubre

19.00 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, 7a Trobada de Bandes, amb la participació de l’Asociación Artística Gallega Rosalia de Castro (Cornellà del Llobregat), Agrupación Musical Ciudad de Teruel, Banda de Gaitas de Boto Aragonesas (Saragossa) i la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia de Reus. Recorregut: plaça de la Llibertat, plaça del Pintor Fortuny, avinguda de Prat de la Riba, avinguda del President Companys, carrer de Sant Joan, tomb de ravals fins arribar al carrer del Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal, on tindrà lloc l’exhibició de lluïment i el lliurament de records. Tot seguit, continuarà la cercavila pel carrer de Jesús i tomb de ravals fins arribar a la Germandat de St. Isidre i Sta. Llúcia.

 

EXPOSICIONS

Museu de Reus, espai plaça de la Llibertat

“Ara toca festa!“

De dimarts a dissabte, 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h

 

Fins al 12 de gener

Museu de Reus, espai raval de Santa Anna

“Reus, motor econòmic del sud de Catalunya. Cent anys del Foment Industrial i Mercantil”

Fins al 25 de maig de 2019

Museu de Reus, espai plaça de la Llibertat

“Coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat”,

de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h

Del 3 al 17 de setembre

Biblioteca Xavier Amorós

“Les bases de Manresa i l’Assemblea de Reus”

Del 14 de setembre al 4 d’octubre

Vestíbul del Centre de Lectura

“Ruixats de foc: els bombardeigs a les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre“

Centre d’Estudis Vila-secans Maria Elena Maseras i grup de recerca ISOCAC de la URV

Del 15 al 24 de setembre

Jardí de la Casa Rull

XXIII Exposició de Bonsai Ciutat de Reus

Associació Cultural Bonsai Baix Camp Reus

A partir del dia 21 de setembre

Biblioteca Xavier Amorós

“Vull ser”

de Jordi Sauri

Del 28 de setembre al 9 de novembre

Sala Fortuny del Centre de Lectura

“Jaume Muxart, segle XXI“

Secció d’Art del Centre de Lectura

A partir del 4 d’octubre

Palau Bofarull

Obres guanyadores del Fotosport 2018, XXV Biennal Internacional de Fotografia de l’Esport

Del 8 al 27 d’octubre

Vestíbul del Centre de Lectura

“Un maridatge entre el teatre i la psicologia. Fòrum de l’espectador al Teatre Bartrina 2016/19″

Secció d’Art del Centre de Lectura

Centre de Lectura, delegació de Tarragona del COPC i Teatre Bartrina

 

ALTRES ACTIVITATS 

Vermut cultural / visita teatralitzada, concert i vermut a l’Institut Pere Mata

15 de setembre, a les 12.00 h

Una visita a una època i a un espai emblemàtic del modernisme, l’Institut Pere Mata, de Domènech i Montaner. Un lloc que explica com cap altre l’esperit emprenedor de Reus, segona ciutat de Catalunya i bressol del vermut. Una deliciosa experiència que, després de la teatralització i el petit concert al saló, ens portarà als jardins del pavelló a degustar un bon Vermut Miró… dolç i amargant a l’ensems… com la història que hi haureu viscut. Més informació i reserves a www.codoleducacio.com.

 

Visites al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata

Fins al 30 de setembre

Dissenyat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, és una de les grans obres de l’Art Nouveau europeu. El Pavelló dels Distingits és, per la seva riquesa ornamental, l’espai més destacat de tot el conjunt. Visita amb audioguia. De dilluns a dissabte d’11.00 a 14.00 i de 16.30 a 18.30 h. Diumenges i festius de 12.00 a 14.00 h. Descobreix una de les obres més importants del modernisme europeu, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. www.reuspromocio.cat. Entrada general 6 €, entrada reduïda 4 €.

 

Visites al Campanar de la prioral de Sant Pere

Fins al 30 de setembre

Una experiència única, que et permetrà gaudir des del punt més alt de la ciutat d’unes magnífiques vistes de la població i dels seus voltants, des de la costa fins a les muntanyes. Les visites al Campanar es podran veure afectades pels diferents Tocs de Campanes amb motiu de les Festes de Misericòrdia. Consulteu amb l’Oficina de Turisme els horaris al 977 010 670. De dilluns a dissabte d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 h. Diumenges i festius de 12.00 a 14.00 h. Entrada general 2 €, entrada reduïda 1 €.

 

Visites al Gaudí Centre

Fins al 30 de setembre

El centre d’interpretació dedicat a l’arquitecte Antoni Gaudí. Audiovisuals, maquetes interactives, objectes personals… Múltiples recursos per descobrir la vida i l’obra de Gaudí de forma didàctica i participativa. Visita amb audioguia. De dilluns a dissabte laborables, de 10.00 a 20.00 h, i diumenge i festius, de 10.00 a 14.00 h. Visita el centre d’interpretació dedicat a l’arquitecte Gaudí i descobreix la nova exposició dedicada al Modernisme de Reus i a l’obra de l’arquitecte Domènech i Montaner. www.gaudicentre.cat. Entrada general 9 €, entrada reduïda 5 € (visita amb audioguia).

 

Ruta del Modernisme Reus 1900

Cada dissabte a les 11.30 h. Una visita guiada per conèixer l’exterior dels edificis modernistes més emblemàtics del centre de la ciutat. Sortida de l’oficina de Reus Promoció, c. de Sant Joan 34-A (al davant de Casa Rull). Entrada general 8 €, entrada reduïda 7 €.

 

Visites a la Casa Navàs

De dilluns a dissabte: a les 11.00, 12.00, 13.00, 17.00, 18.00 i 19.00 h. Diumenges i festius: a les 11.00, 12.00 i 13.00 h. Entrada general 10 €, entrada reduïda 8 €. Per reserva prèvia, contactar amb l’Oficina de Turisme al 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat

 

VIS!T REUS

Fins al 30 de setembre

Posa’t la polsera i descobreix cinc indrets emblemàtics de Reus! Vis!t Reus és una oportunitat única per descobrir, explorar i conèixer de primera mà una part fonamental del patrimoni de ciutat. La polsera permet accedir lliurement i en l’ordre que tu vulguis a cinc dels espais més importants i simbòlics de Reus de la forma més fàcil i còmoda. Preu: 12 € adults, 8 € sèniors i nens de 9 a 15 anys, gratuït per a nens de 0 a 8 anys.

PROGRAMACIÓ FESTES DE LA MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA
Puntua aquest article!