• Dietari de Reus •

Reus Viu el Vi
Del 3 al 5 de juny se celebra la vuitena edició de la Reus Viu el Vi, la fira de les Denominacions d’Origen de l’àmbit de la Cambra de Comerç. Com en les dues últimes edicions, la convocatòria mantindrà el caràcter internacional amb la presència d’alguns cellers estrangers i amb la invitació a una Denominació d’origen del país per poder agermanar la realitat vinícola catalana.

 

Concurs literari ‘Ficcions’
a 8a edició del concurs literari ‘Ficcions, l’a- ventura de crear històries’ adreçat als estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CF de 14 a 18 anys. L’edició d’enguany ha estat tot un èxit de participació amb 3.204 alumnes, sobretot a la demarcació de Tarragona on fins a 22 escoles han aportat un total de 166 alumnes participants, entre ells de l’IES Berenguer d’Entença de Vandellòs, l’Escola Joan XXIII de Tarragona i l’IES Lluís Domènech i Montaner de Reus, que en l’edició anterior va guanyar el premi territorial ‘Juliette’ del grup Aitpema. L’organització del concurs proposa cinc fragments extrets de llibres d’autors cèlebres i a partir d’aquests inicis l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grups de 2 o 3 persones.

Carrutxa, Premi Nacional de Cultura
L’entitat Carrutxa – Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Cultura que concedeix anualment el Consell Nacional de la Cultura i les Arts en reconeixement a la tasca tant en la col·laboració i la participació en moviments festius i populars com en l’estudi i la recerca de l’activitat cultural del moviment associatiu.

carutxa

Subvenció per evitar la pobresa energètica

Fins al 15 de maig resta obert el termini de la convocatòria d’ajudes per contribuïr a evitar la pobresa energètica a la ciutat.
Les famílies que es troben en situació de necessitat socioeconòmica per atendre les despeses de subminsistraments d’energia elèctrica i de gas poden sol·licitar les subvencions.
La convocatòria de subvencions té una partida econòmica de 100.000 euros. Tanmateix, el pressupost que l’Ajuntament de Reus té previst destinar enguany a pal·liar la pobresa energètica és de 280.000 euros. L’any passat 775 famílies de la ciutat van rebre una subvenció en la primera convocatòria d’aquestes ajudes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.