• Fundació Esclerosi Múltiple •

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) va néixer l’any 1989 fruit de la inciativa d’un grup de persones amb inquietuds solidàries que volien donar a aquesta malaltia un protagonisme social que repercutís positivament en la investigació i la millora de la qualitat de vida de les persones afectades.

La Fundació Privada Reddis des de fa uns quants anys dóna suport al projecte ‘Pren aire…!’ que es realitza a les comarques de Tarragona, a la primera planta de l’hospital de dia Mas Sabater i que té com a objectiu garantir l’accés al Mas Sabater de les persones afectades d’Esclerosi Múltiple (EM) i d’altres malalties neurològiques que cursen amb discapacitat per rebre tractament, augmentar el nombre de persnes que participen en activitats assistencials i lúdiques de la FEM i promoure l’accés a recursos que alleugin la situació de la família.

El projecte es desenvolupa en dues línies d’activitats: una dedicada a l’atenció dirigida al cuidador i la família i una altra amb l’atenció dirigida a la persona malalta.
Cuidador i família
El fisioterapeuta i/o psicòleg valora la sobrecàrrega física i emocional tant del cuidador com de la família i planifica l’atenció per a possibles problemes detectats o bé els deriva a atenció primària. El terapeuta ocupacional valora la idoneïtat de les ajudes tècniques mentre el treballador social valora la utilització de recursos socials comunitaris. També es planifiquen trobades trimestrals entre cuidadors així com sortides individuals quinzenals de la persona malalta a càrrec del tècnic especialitzat.
La persona malalta
Durant 6 mesos s’ofereixen dues sessions setmanals de fisioteràpia domiciliària així com també una sessió setmanal de grup d’estimulació cognitiva i activitats de lleure i sortides. Periòdicament es supervisen els símptomes de salut, a càrrec de DUI i auxiliar de clínica. La persona malalta, a més, pot participar voluntàriament en activitats, supervisades per un tècnic, que afavoreixen la seva participació social. S’ofereix als usuaris servei de transport adaptat per poder participar en aquestes sortides.

L’àmbit territorial del projecte abarca la província de Tarragona i aquest àmbit d’actuació pot provo- car dispersió en relació al Mas Sabater. Gràcies a la Fundació Privada Reddis les persones afectades d’EM poden disposar d’un servei de transport a preu reduït per tal de que aquest sigui accessible a tots els públics. Les persones que no puguin fer front al copapagament d’aquest preu reduït, poden ser becades per la FEM, un cop s’hagi fet una valoració de la seva situació.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.