Eduard Toda i Güell. Un reusenc polièdric
L’Ajuntament de Reus ha inaugurat oficialment la programació de l’Any Toda, un ampli recull d’activitats que serviran per ampliar l’estudi i el coneixement de la personalitat i la trajectòria de l’il·lustre reusenc Eduard Toda i Güell (1855-1941) en el 75è aniversari de la seva mort.
toda
El programa d’activitats s’ha titulat “Eduard Toda i Güell. Un reusenc polièdric” i abordarà la figura polifacètica de qui va ser còn- sol, home de cultura, egiptòleg, bibliòfil i viatger des d’enfocs ben diversos: exposicions, conferències, cicles de lectures, itineraris teatralitzats i lectures de textos que posaran al dia la informació sobre aquest interessant personatge que va ser contemporani, company d’estudis i amic de l’arquitecte reusenc Antoni Gaudí i Cornet. La presentació als mitjans de comunicació d’aquesta programació, a càrrec de l’alcalde, Carles Pellicer, el president de la Diputació, Josep Poblet, i el director dels serveis territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs, s’ha realitzat precisament en una aula de l’Institut Salvador Vilaseca de Reus, l’antiga Escola Pia de la ciutat, en la qual van coincidir com a estudiants Eduard Toda i Antoni Gaudí.

4a Cursa de la Dona
El diumenge dia 8 d’aquest mes de maig se celebra a Reus la 4a Cursa de la Dona. La cursa manté el circuit urbà de l’anterior dició amb un lleugera modificació per concentrar la sortida i arribada a la plaça de la Llibertat, amb una llargada de 4,4 quilòmetres. L’organització preveu una cursa preliminar per als més petits i animació a la mateixa plaça i en diversos punts del circuit. Aquesta quarta edició manté l’objectiu solidari. Els beneficis íntegres que s’obtinguin (un cop descomptats els costos directes) de la cursa es destinaran a la lluita contra el càncer. A més l’organització vol incidir en fomentar la pràctica esportiva continuada de les dones així com potenciar l’esport com a eina per promoure’n la salut i el benestar.

CaixaBank aplega 150 empresaris reusencs
CaixaBank va reunir més de 150 clients reusencs per analitzar la situació econòmica actual i les previsions per als propers trimestres. L’acte es va celebrar en el marc del cicle de conferències sobre les perspectives econòmiques de 2016 que l’entitat financera està duent a terme.
13106715_271276083206129_627541539_o

La jornada, que va tenir lloc al Círcol de Reus, va comptar amb la participació de Joan Ignasi Prat, director de Banca Privada i Premier de CaixaBank a Catalunya, i de Víctor Masó, director d’Assessorament Patrimonial de CaixaBank Banca Privada.

 

V edició dels Premis Amenós als que més enganxen
S’ha celebrat una nova edició, la cinquena, dels premis Amenós als que més enganxen que otorga el blog El món de Reus del perio- dista Josep Baiges. Els guardonats d’aquesta edicióhanestat laMostradeTeatreInfantil Baix Cap, Ferran Figuerola, AMIC, Col·legi Maria Rosa Molas, Poker’s, Elizabeth López, Germandat dels 7 pecats capitals, Jordi Sugranyes, Francesc Torres, Campaners de Reus, Ramon de la Fuente, Joan Masdeu, Aula de Sons, Jove Cambra Internacional, Miquel Domingo, Colla Sardanista de Reus, Col·legi Aura, Casal Despertaferro, Missèn Ignasi Olivé, Pere Aluja, Àngles Ollé, Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia, Fundació Reddis, CF Reus Deportiu, Marc Libiano, Perejil’s Sound, Fina Veciana, #50ésPossible, Gerard Marsal. També s ́han concedit els premis Mestre de la Ràdio en record de Joan Ramon Mestre que s’han concedit a Josep Domene i a títol pòstum a Joan Marc Salvat, que va morir en accident de trànsit el passat mes de desembre.
premis enganxen

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.