Programa On/Off a les Biblioteques Municipals durant el mes de maig

Aquest mes de maig les Biblioteques Municipals de Reus presenten el programa On/Off, una miscelània d’activitats que combina accions d’interior i aprenentatge, amb accions d’exterior més lúdiques, ja que el mes de maig tradicionalment és un més de frontera entre l’hivern i l’estiu, entre la rutina i la improvització, entre el fred i la calor, entre l’interior i l’exterior, i per això l a BCXA obre les portes del jardí per a ser utilitzat lliurement.

Sota aquest marc genèric de connexió a l’estiu i desconnexió de l’hivern o viceversa, és un mes ric en propostes globals de caire inclusives i de l’entorn natural (Colors de maig, organitzat amb H2O o la Setmana de la Natura proposada per la Generalitat) i també s’escau la celebració de dates puntuals com el Dia d’Europa (9 de maig) i la celebració del 100 aniversari del naixement de Gabriel Ferrater (20 de maig). Trobareu tota la informació al web biblioteques.reus.cat i us podreu inscriure en aquelles activitats que calgui a inscripcions.reus.cat

El programa

El programa previst és el següent:

Programació On

9 de maig Dia d’Europa

A partir d’aquesta data es pot passar a buscar per les Biblioteques Municipals de Reus i el CRAI del Campus Bellissens el llibre La senda del progreso: un relato sobre las ideas económicas y el futuro del proyecto europeo d’Agustí Segarra, per tal de compartir amb ell idees i comentaris a la xerrada que es realitzarà el dia 2 de juny a les 18h a la BCXA.

Any Gabriel Ferrater

  • 20 de maig. 18:00 h. Inauguració de la placa de Gabriel Ferrater a la casa natal de l’autor. Raval Santa Anna, núm. 78-80
  • 23 de maig. 18:00 h. Final Poetry Slam «Som Ferrater». Jardí de la Biblioteca Central Xavier Amorós
  • 26 de maig. 18:00 h. Ruta «In memoriam» a càrrec de Còdol educació- Sortida de la BCXA. Cal inscripció prèvia a la web inscripcions.reus.cat

Colors de maig

  • Del 2 al 30 de maig. Exposició bibliogràfica sobre el fons LGTBI de les Biblioteques Municipals de Reus. BCXA. Punts de lectura amb recomanacions de llibres per a totes les edats.
  • 13 de maig. 18:30 h. Club de lectura feminista. “Us”, de Sara Soler
  • 26 de maig. 18:30 h. Club de lectura obert “Mujeres invisibles para la medicina” amb la seva autora Carme Valls amb motiu del Dia Internacional d’acció per a la salut de les dones. Podeu passar a buscar el llibre per les Biblioteques Municipals de Reus.
  • Del 13 al 31 de maig. Exposició i documental «Hijras, les filles dels Kinnars”, d’Anna Lofi. Exposició sobre la condició del tercer gènere a l’Índia.
    • Dia 17 de maig, a les 18:00h: Xerrada/col·loqui sobre l’exposició i el documental «Hijras, les filles dels Kinnars” exposat a la Biblioteca Central Xavier Amorós. Sala Central.

-ABCdeJocs. Ludoteca literària-

  • Dilluns 16 de maig de 17:00 h a 19:00 h a la Biblioteca Pere Anguera. Activitat per a nens/es on jugarem a jocs de taula literaris en català.

Programació Off

Any Joan Fuster

  • 21-22 maig. Cap de setmana a la Ribera Baixa: Amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster, l’Escola de Lletres del Centre de Lectura i les Biblioteques Municipals de Reus organitzen una anada a Sueca, vila nativa de Joan Fuster. Vegeu programa a la web de les biblioteques.
  • 11 de juny. 17:30 h. A la Fira Epíleg. Homenatge a Joan Fuster. Conversa entre Josep-Lluís Cardod Rovira i Isabel Vallet, conduïda per Xavier Grasset.
  • Del 21 de maig al 11 de juny exposició bibliogràfica sobre Joan Fuster. Biblioteca Central Xavier Amorós.

Contes a la Plaça Maria Àngels Ollé

  • 27 de Maig, a les 17:00 h, Contes a la Plaça M.Àngels Ollé. A càrrec de l’equip de la sala infantil de les Biblioteques Municipals.

Trapezi

  • Del 9 al 15 de maig. A la Biblioteca Pere Anguera exposició bibliogràfica sobre circ.

Setmana de la Natura

  • Del 22 de maig al 5 de juny. Exposició bibliogràfica sobre llibres de natura i biodiversitat. BCXA.
  • 28 de Maig, a les 11:00 h, Contes de la Cotorra m’ha dit…al Roserar. Contacontes de T’ho prometo i altes contes sobre flors . A càrrec de l’equip de la sala infantil de les Biblioteques Municipals. Lloc: Roserar Joaquima Gallisà (Mas Iglesias).
  • 30 de maig. 18:30 h. Xerrada “Salut i ecologia” a càrrec de Gemma Pedrola, llicenciada en medicina i Josep Badia, pagès. Gepec. Biblioteca Central Xavier Amorós.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.