El “Joc de Lectura de l’Estiu” situa David Nel·lo i Justin Richardson com els autors més llegits en modalitat juvenil a les biblioteques de Reus

llibres_mes_llegits_estiu_2017_reus

Quim, el nen que no volia ser res (Atmarcadia, 2015) i La nova vida del senyor Rutin (Edebé, 2014), de David Nel·lo, i Amb en Tango som tres (Serres, 2006), de Justin Richardson, s’han convertit aquest estiu en els títols de literatura juvenil més prestats i llegits a les biblioteques de Reus. En la bona acollida d’aquests títols hi ha influït que estiguin incloso s a la selecció de llibres “Visca la Revolució!”, elaborada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, que es proposen dins el cicle “Joc de Lectura de l’Estiu” des de les Biblioteques Municipals i la Biblioteca del Centre de Lectura.

En l’àmbit exclusivament infantil, el títol més sol·licitat és El Quart Viatge al regne de la fantasia, pertanyent a la col·lecció de Gerónimo Stilton, i pel que fa a l’àudiovisual els títols amb més préstecs realitzats són les pel·lícules de Harry Potter.

La senyora Stendhal, preferit dels adults
Pel que fa als llibres d’adults, els títols més prestats són 
La senyora Stendhal, de Rafael Nadal, editat per Columna enguany; Res no s’oposa a la nit de Delphine de Vigan, publicat per Edicions 62 el 2012; La llibreria de les noves oportunitats, d’Asijali Banerjee i editat el 2012 per Rosa dels vents i Segundas oportunidades, de Rainbow Rowell, publicat per Alfaguara el 2015, q ue també forma part del “Joc de Lectura de l’Estiu” en la modalitat juvenil.

El “Joc de Lectura”, obert fins al 27 de setembre
El “Joc de Lectura de l’Estiu” té dues modalitats: la infantil, a la qual es pot participar llegint llibres de les tres biblioteques de Reus (les dues municipals i la del Centre de Lectura) i la modalitat juvenil, en la qual un conjunt de 10 llibres s’han escampat per diferents indrets “revolucionaris” de la ciutat que cal localitzar a partir dels codis QR recollits en un salconduit que es distribueix lliurement a les Biblioteques Municipals, és dir, la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera.

L’objectiu d’aquesta activitat és fer present la lectura en el conjunt d’activitats que els infants i joves poden fer d’una manera més lliure durant els mesos d’estiu, i és una bona manera de rescatar llibres interessants i de qualitat que amplien les opcions dels més mediàtics o d’estricta actualitat.

El sistema de participació és obert i encara s’hi pot participar fins al dia 27 de setembre, dia en què es farà la cloenda del “Joc de Lectura” i el sorteig dels premis culturals entre tots els participants. Tota la informació és disponible a través del web de les Biblioteques Municipals de Reus biblioteques.reus.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.