L’exposició d’art electrònic i digital ‘Orígens’ a Cal Massó

Del 27 de maig al 23 de juliol el Centre d’Art Cal Massó de Reus acollirà “Orígens” una exposició d’obres d’art electrònic i digital de la Beep Collection, comissariada per Roberta Bosco i Stefano Caldana, amb Vicente Matallana com a director del projecte.

La mostra, que s’emmarca en la programació de l’ISEA 2022, el 27è International Symposium on Electronic Art, que se celebra a Barcelona del 10 al 16 de juny, presenta noves produccions i obres fundacionals de l’art electrònic i de la Beep Collection.

“Orígens”, el principal esdeveniment de l’ISEA expandit al territori
La mostra remet a la idea del naixement des de diferents perspectives a través d’algunes de les obres fundacionals d’aquesta col·lecció pionera i de peces fonamentals per al desenvolupament de l’art electrònic, que Beep Collection ha anat rescatant i restaurant, per posar en valor el llegat de creadors precursors, que formen ja part de la història de l’art contemporani com Peter Weibel, Marcel·lí Antúnez i Antoni Abad.

“Orígens” constitueix també un marc temporal, que acosta el públic a la pròpia evolució com a espècie i al desenvolupament imparable de la vida en la seva més àmplia expressió. Algunes de les obres que hi ha exposades a Cal Massó aprofundeixen en conceptes com la identitat o l’aparença (a través de Joan Fontcuberta i Pilar Rosado o Rafael Lozano-Hemmer), la vida i la natura (Marina Núñez y Robertina Šebjanič), els records i la memòria (Eduardo Kac o Ken Matsubaro) i la intel·ligència artificial i les percepcions de la realitat a través dels sentits i del cos humà (Ricardo Iglesias y Gerald Kogler, Albert Barqué-Duran y Marc Marzenit o Anaisa Franco).

També hi ha peces que aborden els entorns matèrics i còsmics com Rain beats de Josecarlos Flórez, la nova producció realitzada gràcies a la beca de la Fundació Privada Reddis de Reus, que s’estrena aprofitant aquesta ocasió.

Artistes participants
La relació de tots els artistes que participen a l’exposició és la següent: Antoni Abad, Eugenio Ampudia, Marcel·lí Antúnez, Albert Barqué-Duran y Marc Marzenit, Josecarlos Flórez, Joan Fontcuberta & Pilar Rosado, Anaisa Franco, Paul Friedlander, Ricardo Iglesias y Gerald Kogler, Eduardo Kac, Rafael Lozano-Hemmer, Ken Matsubara, Marina Núñez, Robertina Šebjanič, Stefan Tiefengraber, Eric Vernhes i Peter Weibel.

Mapping a Casa Navàs
La mostra inclou un mapping a càrrec de l’artista Alba G. Corral, que animarà la façana de la Casa Navàs, a la plaça del Mercadal, amb els elements decoratius de l’interior modernista de l’edifici. El mapping es farà el mateix dia de la inauguració, el cap de setmana següent i també els dies de l’ISEA (del 10 al 16 de juny).

5/5 - (1 vote)

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.