L’Hospital Sant Joan de Reus i Lilly instal·len una zona de jocs educativa per a nens amb diabetis

• La “Play Zone” crea un entorn més acollidor per als menors, fomenta hàbits saludables i ajuda a les famílies a entendre la malaltia.

• Es tracta del primer hospital de Catalunya en acollir la iniciativa, que pròximament s’expandirà a altres centres catalans.

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha acondicionat la sala d’espera a la qual acudeixen els nens amb diabetis per fer-la més acollidora, fomentar hàbits saludables i ajudar a les famílies a entendre la malaltia. Això ha estat possible gràcies a un conveni de col·laboració amb Lilly per instal·lar un espai lúdic-formatiu denominat “Play Zone”, amb jocs i recursos educatius. D’aquesta manera, els nens s’entretenen i relaxen abans de la seva consulta mèdica o d’infermeria.

“Acollim amb molt de gust iniciatives com la que avui presentem ja que ens ajuden a humanitzar la medicina i, en aquest cas concret, a fer més agradable l’estada al nostre hospital a un col·lectiu molt important per a nosaltres com són els nens amb diabetis. Així mateix , agraïm a Lilly que ens ajudi, amb aquesta iniciativa, a donar a conèixer la malaltia ia fer més confortable l’estada dels nens al nostre centre “, ha destacat Noemí Llauradó, president de l’Hospital Sant Joan de Reus.

Del nou espai, es beneficiaran més de 60 nens que van a hores d’ara a consulta de diabetis a l’Hospital Sant Joan, el primer de Catalunya a acollir la iniciativa, que pròximament s’expandirà a altres centres catalans.

“A la Play Zone es promou de manera divertida i fàcil, a través del joc, la cura de la diabetis i la importància d’un estil de vida saludable. Es tracta d’un programa que impacta positivament tant en els menors que esperen consulta, pateixin o no la malaltia, com en els familiars que els acompanyen. Tot això contribueix a normalitzar la diabetis en la població “, ha explicat Teresa Millán, directora d’Afers Corporatius de Lilly.

Quan es diagnostica a un menor amb diabetis, és freqüent que el petit hagi d’acudir a consultes hospitalàries un o dos cops per setmana, inicialment, i cada dos o tres mesos quan s’estabilitza el tractament. Amb la instal·lació d’una zona lúdica com Play Zone, s’intenta rebaixar el nivell d’estrès que suposa per a ells acudir amb freqüència a l’hospital.
L’espai inclou jocs, taules i cadires perquè els nens s’entretinguin i pintin, i zones de lectura amb contes educatius com els protagonitzats per la mona petita Coco, el primer personatge Disney amb diabetis. Amb un llenguatge amè i senzill, aquests contes expliquen com Coco pot fer la mateixa vida que altres nens de la seva edat, sempre que es planifiqui i conegui la seva malaltia.

El personatge va sorgir gràcies a un acord a nivell mundial aconseguit en 2011 per Lilly i Disney per reduir l’impacte de la diabetis en la infància amb un missatge positiu davant de la malaltia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.