RENOVACIÓ DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE TICNOVA QUALITY TEAM SL I EL CENTRE DE LECTURA DE REUS PER A LA INFORMATITZACIÓ DEL CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA

TICNOVA QUALITY TEAM SL

El Centre de Lectura de Reus i l’empresa Ticnova Quality Team SL han signat aquest dijous 21 de maig la renovació del conveni de col·laboració, que permetrà informatitzar els 35.000 volums de la biblioteca de l’entitat que queden pendents d’informatitzar. Han firmat el conveni, que té una durada de sis mesos, Jaume Massó, president del Centre de Lectura, i Andreu Rodríguez Valveny, president de Ticnova Quality Team SL.

La biblioteca del Centre de Lectura de Reus constitueix, pel seu important fons bibliogràfic i hemerogràfic, una de les biblioteques patrimonials de referència del país. Al llarg de més de 158 anys d’història, l’entitat ha esmerçat molts recursos en l’adquisició, el tractament documental, la preservació i la conservació d’aquests fons. L’any 1999 la biblioteca va fer un pas important amb la informatització del seu catàleg i va facilitar-ne la consulta a través del CCUC (Catàleg Col·lectiu de les Universitats Catalanes). Actualment, dels 267.000 documents que posseeix, 232.000 són consultables per mitjà del seu catàleg informatitzat i 35.000 resten per informatitzar.

Ens els tres darrers exercicis s’ha pogut informatitzar tot el fons antic inclòs el segle XVIII, l’hemeroteca, les deixes d’Eduard Toda i de Miquel Ventura i el fons local. Actualment, resta pendent d’informatització (35.000 ítems) una part del fons dels segles XIX i XX.

És un projecte estratègic per al Centre de Lectura el d’aconseguir la informatització total del catàleg del fons bibliogràfic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.