• Campanya de Nadal de Reus, en la bona direcció •

Del 27 de novembre al 10 de gener Reus va viure la primera gran campanya de promoció integral de la ciutat, la cultura, el comerç, el turisme i la restauració. Una campanya fruit de l’acció i entesa conjunta entre l’Ajuntament, el sector comercial i els seus representants.

Tots els indicadors ens han confirmat els resultats positius d’aquesta campanya i ens han apuntat una línia de treball que des del govern de Reus creiem que cal seguir mantenint per atraure visitants i dinamitzar la nostra vida comercial i cultural.

Un dels indicadors analitzats ha estat el de la quantitat d’usuaris dels aparcaments municipals, que en aquell període va créixer en un 63,41% en comparació amb les mateixes dates de l’any anterior. Tot i que una part important d’aquest creixement és atribuïble a La Fira Centre Comercial i el seu nou aparcament, cal dir que també s’ha registrat un creixement en la resta d’aparcaments, en concret del 7,04% (9.595 vehicles). No hi ha cap aparcament de la xarxa municipal que no hagi crescut en usuaris respecte el mateix període de l’any passat.

Les dades de major presència i circulació de persones als nostres carrers també vénen avalats per l’estudi realitzat per una empresa externa a l’Ajuntament on es comprova que durant les festes de Nadal molta més gent va passejar pel centre de la ciutat.

Pel que fa als firaires, els resultats demostren l’encert de l’oferta diversa i complementària que aquesta campanya de Nadal es va instal·lar a la plaça de la Llibertat.

Uns 30.000 nens i nenes van pujar en alguna de les set atraccions muntades entre el 3 de desembre i el 5 de gener, cosa que representa un increment del 25% respecte de l’any passat. Els vals 2×1 que oferien els comerciants de la Unió de Botiguers van servir també perquè 3.500 persones pugessin a les atraccions. Finalment, l’activitat a internet, a les xarxes socials i a l’app de promoció de ciutat es van incrementar significativament en relació amb les visites i activitat habitual de les xarxes i portals municipals.

Creiem que estem davant una campanya amb uns resultats molt positius, que ha afavorit la bona imatge de la ciutat i que ens aporta molts arguments per continuar treballant en la direcció de concebre campanyes de dina- mització integrals, capaces d’atraure públics diversos cap a una ciutat amb un dels teixits comercials més potents del nostre entorn i amb una de les ofertes patrimonials i culturals més riques del nostre país.

Els fets, doncs, ens han demostrat la col·laboració entre l’Ajuntament i els agents implicats (que segueix el full de ruta marcat pel pla estratègic de Comerç i Turisme elaborat fa uns mesos per la Universitat Rovira i Virgili) és el camí més adequat per aconseguir l’èxit en la projecció i promoció de la nostra ciutat.

Un objectiu comú per al qual aquest govern continuarà treballant amb totes les seves for- ces.

Carles Pellicer Punyed

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.