• Isidre Guinjoan • “Hem passat de la tristor a generar il·lusió”

Després de les darreres eleccions, hi ha una nova junta directiva al Club Natació Reus Ploms. Parlem amb el seu president, Isidre Guinjoan, sobre els objectius per aquesta nova etapa que coincidirà amb el centenari del club, que se celebra al 2018.

Per què us vau presentar a les eleccions?

Tenim un club amb una solera i un nom a la ciutat de Reus però amb unes instal·lacions que s’han envellit, ja que és un club centenari. La nostra intenció és solucionar els problemes que hi ha. Adequar les instal·lacions a allò que es mereix el soci i d’altra banda solucionar el tema econòmic. Són els dos eixos de la candidatura.

Parla’ns d’aquests dos eixos…

Respecte a les instal·lacions ja les coneixem, ja que tots som socis que les utilitzem, però hi ha mancances: els vestidors són massa vells, les pistes esportives són adequades però hi ha dèficits evidents. Hem de treure barreres arquitectòniques i potenciar el local social.

I l’econòmic?

Estàvem al cas de les finances del club. Hem assistit a les assemblees: no hem trobat res que no coneguéssim. Sabem el camí que cal seguir. Abans de buscar un nou inversor, primer hem de refinançar el deute del club, d’uns 2 milions d’euros, que el tenim força desestructurat. El pressupost del club, d’aproximamadament 1.200.000 euros, està quadrat; permet pagar el deute antic i les amortitzacions que tenim i fer front al dia a dia. El que no ens permet és tenir una teso- reria prou descansada per afrontar les millores de les instal·lacions que es necessiten. Ja hem fet els diferents contactes i estem en un procés de reunions amb les diverses entitats i administracions per transformar aquest deute a curt termini en un de llarg termini per tenir les finances resoltes.

Com estan les seccions esportives?

Apostem per l’esport base i ho fem bé. A la majoria de seccions tenim els millors entrenadors amb que podem comptar; natació, sincronitzada, gimnàstica, bàsquet, tennis, padel… Tenim gent realment competent que funciona i funciona molt bé.

Quina és la massa social del club?

Tenim 2.124 socis. A més de la vessant esportiva, hem de potenciar la part social de l’entitat. Volem que el club no sigui merament esportiu sino recuperar l’esperit i caire social que ha tingut sempre.

Qui forma aquesta nova junta?

Som gent compromesa que estima el club. Una junta que hi està molt arrelada i que hi creu. La nostra intenció és professionalitzar la gestió. El nostre pla és a deu anys vista, no únicament als sis de mandat.

Quina és la vostra previsió?

Nosaltres prometem actuacions i aquesta feina estem convençuts de que es traduïrà en un augment de massa social. No som utòpics, amb 500 nous socis ja podríem aplicar el pla directori que comentàvem. Hem de ser molt ambiciosos però també conscients de les nostres limitacions. Un altre objectiu que ens hem marcat és recuperar a curt termini alguns socis que ens han deixat per diferents motius. Tenim la millor situació dins de la ciutat però no tenim les instal·lacions com perquè la gent vulgui venir a casa nostra i la nostra prioritat és corregir aquest problema.

En què es nota el canvi de junta en el dia a dia de l’entitat?

El toc personal d’aquesta junta és el seu tarannà. Nosaltres tenim un tarannà positiu. Creiem en els seus socis i treballadors. Creiem en la ciutat i volem col·laborar en diverses accions amb les entitats de Reus. No som un club tancat. Volem destacar que estem oberts a tota la ciutat. Crec que hem passat d’un club trist a generar il·lusió. L’objectiu és que el Ploms sigui el club de tots.

Com es presenta el centenari al 2018?

A partir de l’Assemblea de Socis nomenarem una comissió organitzadora del centenari. Hem tingut una molt bona acollida per part de les diferents entitats de la ciutat envers el centenari. Des d’ara hem de començar a treballar-hi. Si complim amb el nostre pla directori, el centenari del 2018 ha de suposar el rellançament del club.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.