• Ruta artística de la ciutat • ‘Magda Folch, la mestria del retrat’

L’exposició ‘Magda Folch, la mestria del retrat’ és una producció realitzada d’acord amb el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona i està comissariada per la historiadora Carme Puyol. En paral·lel, el museu tarragoní presenta la mostra ‘Magda Folch, la mirada impressionista’, que es pot visitar fins a l’1 de maig. El museu d’Art Modern de Tarragona i el Museu de Reus han treballat plegats per dur a terme dues exposicions simultànies amb la voluntat de retirar el vel que va condemnar a l’oblit la trajectòria i l’obra d’aquesta gran artista.magda
Magda Folch (Reus, 1903 – Tarragona, 1981) va ser una dona culta, lluitadora, pintora brillant i mestra vocacional, que va desenvolupar la seva tasca creativa i pedagògica en el context de la Segona República, la convulsa Guerra Civil i la posterior dictadura.
L’evolució en la seva obra va ser constant. Els colors daurats acadèmics van donar pas als verds generosos i fructífers, i a una execució on la mà esdevé més àgil i lliure i la paleta més fresca i lluminosa. Va realitzar diverses exposicions a Reus, Figueres, Barcelona, Eivissa i Tarragona. Ciutats, totes elles, on i féu arrels i amistats.

Museu de Reus – Raval de Santa Anna, 59
Fins al 15 de maig

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.