“La vall del riu Glorieta”, per Ester Borràs Giol

La vall del riu Glorieta és, potser, una dels llocs més visitats pels excursionistes sigui quina sigui la seva experiència, ja que el camí que uneix l’ermita del Remei (Alcover) i Mont-ral es pot fer tan llarg o tan curt com es vulgui i a més a més està senyalitzat.
La majoria s’hi endinsa per anar fins a les Fonts del Glorieta, que és el lloc on neix el curs del riu, o bé per arribar fins al Niu de l’Àliga, un racó encantador on l’aigua salta per damunt de la pedra tosca.
Com que es tracta d’un curs fluvial típic del clima mediterrani, el volum d’aigua que hi baixi dependrà exclusivament de la intensitat de les pluges i de quan s’hagin produït i per això és un dels primers llocs on se’ns acudeix anar quan ha plogut molt (juntament amb la Cova de les Gralles de Capafonts i els Gorgs de la Febró), ja que amb un esforç que podríem qualificar de mesurat s’arriba tant a les Fonts com al Niu de l’Àliga.
Els indrets especials no s’acaben aquí. Si en lloc d’anar cap a Mont-ral ens dirigim cap a l’Albiol i no ens fan por les pujades, podem arribar fins a les runes de l’ermita de les Virtuts, que queden mig penjades del cingle. Si ens hi acostem directament des de l’Albiol, el camí resultarà una mica més planer.
Però hi ha altres petits tresors en aquesta vall: passos mig amagats entre cingleres; camins empedrats; masos més o menys ben conservats; restes de molins i d’una antiga fàbrica d’electricitat; la diversitat de moixons que viuen entre l’alzinar i la vegetació de ribera, i les orquídies que podem descobrir durant la primavera i l’estiu.

Consulteu l’agenda a:
www.gepec.cat
Més informació:
977 331 142 secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.