• Trapezi, una gran plataforma d’exhibició i producció •

La vintena edició de Trapezi ens ofereix una nova ocasió per gaudir d’alguns dels espectacles i artistes de més qualitat dins el panorama actual. Aquest és un dels grans valors d’un festival que ja és una referència a Europa. Els carrers, les places i els teatres són testimoni d’aquesta història d’amor entre el públic i un sector circense que té el Trapezi com a cita ineludible.
Aquest any, la capital del Baix Camp acollirà una edició molt especial, ja que aquesta gran festa del circ arriba a la seva 20a edició. Un total de 28 companyies oferiran els seus espectacles, que durant quatre dies, ompliran places i carrers. El Trapezi recull la gran varietat de formats que ens ofereix el circ català, des del públic més petit al més exigent, i desplegant totes les estètiques que existeixen en aquest art mil·lenari. Els diversos artistes que en formaran part mostraran al públic un total 20 de disciplines: verticals, manipulació d’objectes, acrobàcia, contorsió, suspensió capil·lar, Beat-Box, malabars amb pilotes normals i de rebot, masses, diàbolo, perxa xinesa, roda Cyr, trapezi en solo i en duo, corda volant, equilibris acrobàtics, equilibris sobre ampolles, corretja aèria i funambulisme.
La funció de punt de trobada entre els agents d’aquest sector cultural és l’altre gran sentit d’aquest esdeveniment, i en els darrers anys hem pogut comprovar la consolidació d’aquesta vessant de la programació. Com a festival estratègic dins el catàleg de festivals de la Generalitat, el Trapezi té també com a objectiu oferir un aparador perquè programadors privats i institucionals trobin grans propostes de qualitat destinades als circuits d’exhibició i producció estables.
Per això Trapezi potencia alguns aspectes coincidint amb el vintè aniversari que tenen a veure amb la funció de laboratori de creació i producció (com els acords per fomentar les residències de companyies que puguin fructificar en noves idees) i amb el foment del talent sorgit del país perquè pugui tenir una plataforma de llançament al mercat nacional i a l’internacional.
La simple arribada de Trapezi ja suposa una festa a Reus. Si hi afegim la celebració per aquests vint anys de festival, ens adonem que és moment de felicitar el conjunt de la ciutadania per haver-ho fet possible, i especialment les persones i equips que han treballat intensament per fer realitat aquest model d’èxit. Que per molts més anys gaudim del Trapezi!

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.