• Trapezi, una gran plataforma d’exhibició i producció •

La vintena edició de Trapezi ens ofereix una nova ocasió per gaudir d’alguns dels espectacles i artistes de més qualitat dins el panorama actual. Aquest és un dels grans valors d’un festival que ja és una referència a Europa. Els carrers, les places i els teatres són testimoni d’aquesta història d’amor entre el públic i un sector circense que té el Trapezi com a cita ineludible.
Aquest any, la capital del Baix Camp acollirà una edició molt especial, ja que aquesta gran festa del circ arriba a la seva 20a edició. Un total de 28 companyies oferiran els seus espectacles, que durant quatre dies, ompliran places i carrers. El Trapezi recull la gran varietat de formats que ens ofereix el circ català, des del públic més petit al més exigent, i desplegant totes les estètiques que existeixen en aquest art mil·lenari. Els diversos artistes que en formaran part mostraran al públic un total 20 de disciplines: verticals, manipulació d’objectes, acrobàcia, contorsió, suspensió capil·lar, Beat-Box, malabars amb pilotes normals i de rebot, masses, diàbolo, perxa xinesa, roda Cyr, trapezi en solo i en duo, corda volant, equilibris acrobàtics, equilibris sobre ampolles, corretja aèria i funambulisme.
La funció de punt de trobada entre els agents d’aquest sector cultural és l’altre gran sentit d’aquest esdeveniment, i en els darrers anys hem pogut comprovar la consolidació d’aquesta vessant de la programació. Com a festival estratègic dins el catàleg de festivals de la Generalitat, el Trapezi té també com a objectiu oferir un aparador perquè programadors privats i institucionals trobin grans propostes de qualitat destinades als circuits d’exhibició i producció estables.
Per això Trapezi potencia alguns aspectes coincidint amb el vintè aniversari que tenen a veure amb la funció de laboratori de creació i producció (com els acords per fomentar les residències de companyies que puguin fructificar en noves idees) i amb el foment del talent sorgit del país perquè pugui tenir una plataforma de llançament al mercat nacional i a l’internacional.
La simple arribada de Trapezi ja suposa una festa a Reus. Si hi afegim la celebració per aquests vint anys de festival, ens adonem que és moment de felicitar el conjunt de la ciutadania per haver-ho fet possible, i especialment les persones i equips que han treballat intensament per fer realitat aquest model d’èxit. Que per molts més anys gaudim del Trapezi!