“10 anys de tesis doctorals”, una mostra de les més de 40 tesis doctorals llegides al nou Hospital Sant Joan

“10 anys de tesis doctorals”, una mostra de les més de 40 tesis doctorals llegides al nou Hospital Sant Joan

La rambla de l’Hospital acull aquesta exposició amb plafons informatius sobre les tesis llegides al centre des que es va inaugurar ara fa deu anys, i la seva posterior aplicació a la societat

La rambla de Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull, a partir d’avui divendres i durant un mes, una mostra amb panells informatius de les més de 40 tesis doctorals que s’han llegit al nou hospital amb una breu explicació de la temàtica de cadascuna d’elles i el seu posterior impacte en la societat. Aquesta activitat forma part dels actes de commemoració dels primers 10 anys del nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que va iniciar el gruix de la seva activitat el 19 de desembre de 2010.

Concretament, cada dia 19 de mes d’aquest 2021 es programa una activitat i en aquesta ocasió es presenta la mostra “10 anys de tesis doctorals”, com exemple de la vocació docent, investigadora i universitària que sempre ha acompanyat l’Hospital, un centre que en les actuals instal·lacions acull una Unitat Docent de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV amb capacitat per a 600 alumnes.

La resta d’activitats, que s’aniran donant a conèixer durant l’any tindran a veure amb la innovació assistencial i tecnològica, el desenvolupament professional, l’activitat docent i de recerca o el programa de voluntariat, entre d’altres. L’objectiu és fer una commemoració oberta a la participació ciutadana i dels professionals potenciant la vinculació de l’Hospital de Sant Joan amb la comunitat a la qual dona servei. Totes aquestes activitats es duen a terme respectant les mesures de seguretat derivades de la Covid-19.

Les tesis doctorals

En el món universitari la certificació acadèmica més alta que es pot concedir és el títol de doctor o doctora. Per obtenir-lo cal, entre altres requisits formatius, fer una tesi doctoral, és a dir un treball original de recerca en qualsevol camp del coneixement.

La persona doctorand duu a terme la tesi doctoral en un departament universitari sota la direcció d’un director o directora de tesi, que l’ajuda a triar el tema de la investigació, a mostrar-li quins han de ser els resultats que se n’esperen, a plantejar un programa d’investigació coherent i amb objectius assumibles, i a seguir tot el procés per tal de garantir que, al final, aquesta tesi es pugui portar a terme. Tot això condueix a l’adquisició de les competències i habilitats relacionades amb la investigació científica de qualitat que capaciten la persona doctorand per poder assolir el títol de doctor o doctora.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.