10è aniversari del Centre Cívic del Carme

El Centre Cívic del Carme ha celebrat avui, coincidint amb la festivitat de la Verge del Carme, l’acte central de la commemoració del seu 10é aniversari. La Plaça de la Patacada ha acollit, a partir de les 12 hores, a membres de les entitats i col·lectius amb seu al centre cívic, treballadors, membres de la corporació municipal i altres serveis que formen part d’aquesta instal·lació, en un acte amb aforament limitat i extremant les mesures de prevenció individuals degut a la conjuntura sanitària.

La celebració ha començat amb els parlaments de la directora del Centre Cívic del Carme; la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores representants de l’Associació de veïns l’Harmonia del Carme, Cor Ciutat de Reus i Associació de Pacients de Fibromiàlgia de Catalunya; i l’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer. A continuació els Gegants del Carme i la Víbria han fet unes ballades a la plaça.

Com a recordatori de l’acte s’ha repartit entre els assistents un detall artesanal elaborat per les dones de l’Associació de Puntaires.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer,  s’ha referit al centres cívics com “espais imprescindibles per a la participació, per a la convivència, per prendre el pols a la realitat ciutadana en cadascun dels barris i avançar cap a una ciutat més cohesionada”.

Per la seva banda, la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha posat de manifest “la petjada que després de 10 anys ha deixat i continuarà deixant el Centre Cívic del Carme en la vida associativa del barri. El centre cívic és un punt d’unió i d’acostament entre els veïns, un focus d’atracció cap al barri de persones d’arreu de la ciutat i també el lloc on s’expressa la cultura a través d’iniciatives de tot tipus”.

A partir del proper dilluns, en el marc de la celebració d’aquest aniversari, es podrà visitar l’exposició de dibuixos elaborats pels membres de l’Associació Supera’t, organització sense ànim de lucre que treballa per a la plena inclusió de les persones amb condició autista. També s’exhibirà una exposició sobre les activitats, serveis i entitats del centre cívic i es podrà veure el vídeo commemoratiu d’aquest desè aniversari elaborat per la Casa d’Oficis. Les visites es faran en grups reduïts i tenint en compte les mesures sanitàries vigents.

La instal·lació va néixer l’any 2011 i es va integrar en el conjunt residencial i d’equipaments de la Patacada. Durant aquests deu anys de vida, el Centre Cívic del Carme ha esdevingut seu de múltiples entitats on han pogut créixer, trobar-se i desenvolupar la seva activitat, i en ell s’hi han realitzat tot tipus d’activitats socials de caràcter lúdic i cultural: cursos, xerrades, exposicions, tallers, etc.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.