13a Mostra de Cinema Internacional Etnogràfic

El dijous, 21 de setembre, el Node Camp de Tarragona del Col·lectiu Eixarcolant i l’entitat col·laboradora Centre Cívic Ponent, acolliràn la projecció de la pel·lícula Guapo’y, de Sofia Paoli Thorne (72′,Paraguai, 2022 ).

Guapo’y s’endinsa en la intimitat de Celsa, que viu buscant remeis que alleugin els seus dolors. Són dolors causats per la tortura que va viure fa 45 anys durant la dictadura militar al Paraguai. Recol·lecta i mol llavors i fulles i de vegades a les seves habitacions interrompen de cop veus que reivindiquen la dictadura de Stroessner. Sobre la terra humida, Celsa manté el seu cos entre plantes, insistint en la trobada amb si mateixa.

Aquesta sessió forma part de la Mostra Itinerant de Cinema Etnobotànic, emmarcada dins la 13a Mostra de Cinema internacional Etnogràfic i dinamitzada pels 19 nodes territorials del Col·lectiu Eixarcolant, repartits al llarg del territori de parla catalana. El programa contempla més de 30 passis de pel·lícules documentals de temàtica etnobotànica entre el 14 de setembre i el 6 d’octubre, passant per centres cívics, biblioteques, hortes, sales comercials i espais comunitaris autogestionats.

És una invitació a totes les persones i entitats locals que, inspirades per les plantes que ens envolten, preocupades per la crisi ecosocial o abocades a transformar l’actual sistema agroalimentari, vulguin trobar-se al voltant del foc cinematogràfic d’una bona pel·lícula per a crear un espai de reflexió, reconeixement mutu i conèixer una mica més sobre el treball que duu a terme el Col·lectiu Eixarcolant i el Node Camp de Tarragona.

Coneix Eixarcolant

Eixarcolant és un projecte col·lectiu sense ànim de lucre, que treballa per transformar els sistemes agroalimentaris per tal que siguin més saludables sostenibles i justos, gràcies a la recuperació de les plantes oblidades (espècies silvestres i varietats tradicionals) i els coneixements associats. 

La seva Jornada Gastronòmica de Plantes Oblidades arriba enguany a la 8a edició el proper 7 d’octubre a Igualada amb més de 100 activitats simultànies. Entre d’altres inclou tallers, passejades etnobotániques, xerrades i tasts. Per a saber-ne més, acompanya’ns aquest dijous, 21 de setembre a les 20:30 a la següent adreça: Centre Cívic Ponent, Av. dels Països Catalans, 106, 43205 Reus. Activitat gratuïta i oberta a tot públic.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.