15 anys d’intensa vida reusenca

Als reusencs no cal que ningú ens expliqui l’intens sentiment de pertinença que genera la nostra ciutat. És molt difícil, per no dir impossible, ser de Reus i no viure intensament aquesta condició. Reus és una ciu- tat participativa, inquieta, oberta i heterogènia. Reus és, com el comunicador Josep Baiges s’ha encarregat d’encunyar, un món en si mateix, on hi passen moltes coses i on hi ha molta gent, cadascú amb les seves fílies i fòbies, que ho vol saber tot del que passa a dins d’aquest petit gran univers reusenc.

Aquest és el nostre secret. El que ens permet complir 15 anys i seguir interessant els nostres lectors, que no són altres que els usuaris de tota aquesta intensitat. La Guia d’Oci i Cultura de Reus va néixer per satisfer aquest neguit de participació i de reconeixement als nostres trets identitaris. I després de 15 anys constatem que la demanda inicial continua ben viva, como no podia ser d’altra manera, perquè els reusencs som persistents en les nostres manifestacions. Persistents i dinàmics, perquè som fidels a les nostres arrels, però també oberts a noves tendències que, com a signe de l’evolució del món, van aterrant a la nostra vida local, ja sigui com una moda passatgera o per quedar-s’hi definitivament.

La Guia de Reus ha estat el mirall d’aquesta combinació d’elements nous i elements antics. Dels que es queden i dels que se’n van. Perquè és aquesta l’essència de la cultura: el diàleg entre visions, sensibilitats, gustos, costums… El resultat d’aquesta conversa serà sempre una societat més reflexiva, més rica. I tot això comporta molts beneficis. El més immediat, el de comptar amb una oferta d’activitats culturals diversa i on hi tenen cabuda manifestacions molt diferents i que permeten que el calendari lúdic de la ciutat sigui molt atractiu. Però cal no oblidar que d’aquesta inquietud hedonista n’emana forçosament l’amplitud de mires que ens caracteritza, un dels fonaments de la nostra prosperitat. Tot plegat és el que fa que ens agradi molt viure intensament la nostra ciutat.

Gràcies a tots per la vostra confiança.

David Arias Giménez

Editor

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.