16 alumnes de la demarcació de Tarragona finalistes del Concurs Literari AMIC-Ficcions

La catorzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions ha presentat ja el seu llistat de finalistes. De les més de 1.780 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 12 relats de 16 joves de la demarcació de Tarragona

En total, s’han seleccionat 200 grups finalistes: 121 de Catalunya i Catalunya del Nord (181 joves), 41 del País Valencià (64 nois i noies), 33 de les Illes Balears (53 alumnes), 5 grups d’Aragó (11 alumnes).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la tretzena edició el passat 29 de març amb una participació de 4.493 alumnes registrats de 284 centres educatius diferents. Aquests joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.102), País Valencià (793), les Illes Balears (463), Aragó (110) i Catalunya del Nord (25).

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino i la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Per tal de cobrir tot el territori, el concurs AMIC-Ficcions ha organitzat cinc actes de lliuraments de premis a Menorca, Eivissa, Mallorca i València, les dates dels quals s’anunciaran pròximament. I, finalment, se celebrarà la gran final a Barcelona el dijous 26 de maig al CaixaForum Barcelona que es troba a Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 de Barcelona.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, Smartphone i auriculars sense fils. També es premiaran als professors més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies i illes sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació
L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, representa a més de quatre-centes setanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.

Llistat de grups finalistes

Tarragona i Terres de l’Ebre (16 finalistes de 12 grups)

 • abouhamidbouhaoua de l’INS Serra de Miramar de Valls (ALT CAMP)
 • didaccc_ del SES Joan Puig i Ferreter de La Selva del Camp (BAIX CAMP)
 • Natashaef de l’INS Berenguer d’Entença de Vandellòs i L’Hospitalet de l’Infant (BAIX CAMP)
 • nteixell de l’INS Cambrils (BAIX CAMP)
 • ÒNIAAMENÓS de l’INS Fontanelles de Les Borges del Camp (BAIX CAMP)
 • juma2005 de l’INS Martí l’Humà de la Conca de Barberà (CONCA DE BARBERÀ)
 • bossa de morts de l’Institut de Tecnificació d’Amposta (MONTSIÀ)
 • Els tres bessons del Col·legi Sagrat Cor d’Amposta (MONTSIÀ)
 • ivannmr de l’INS Les Planes de Santa Bàrbara (MONTSIÀ)
 • piulades del Col·legi Sagrat Cor d’Amposta (MONTSIÀ)
 • Sara i Saray de l’IE Agustí Barberà d’Amposta (MONTSIÀ)
 • Júlia del Col·legi Santa Teresa de Mora d’Ebre (RIBERA D’EBRE)
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.