16a edició del concurs literari AMIC-Ficcions

“AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”ha arrencat la seva 16a edició amb més de 500 inscrits la primera setmana assolint així un inici de concurs de participació rècord. Des d’aquest dilluns 2 d’octubre i fins al 30 de gener de 2024 els estudiants que vulguin participar es poden continuar registrant a través del web www.amicficcions.cat. Al concurs de creació literàrial’any passat hi van participar més de 5.340 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears, País Valencià, Aragó i Andorra.

AMIC-Ficcions, L’aventura de crear històries

L’objectiu del concurs és impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà amb inquietuds literàries i culturals. AMIC-Ficcions vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves. Un total de 350 instituts hi van participar en la darrera edició gràcies a la participació de l’alumnat i a la col·laboració del professorat.

El funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web www.amicficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants podran trobar-hi notícies, entrevistes i enllaços d’interès. AMIC-Ficcions proposa cinc inicis extrets de les següents obres publicadesLa bruixa blanca de Shelby MahurinLa cosina gran de Laura GostGuilleries de Ferran GarciaLa connexió maltesa de Jordi Sierra i Fabra i El fill del senescal d’Egipte (autor anònim). A partir d’aquests fragments, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grup de fins a tres persones.

El jurat i els premis

La pujada del primer capítol començarà el 8 de gener de 2024 i el concurs acabarà el 20 de març de 2024, data límit per entregar el tercer i últim capítol. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic en diferents actes de cloenda territorials al llarg del mes de maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats.

L’organització del concurs premiarà les millors històries de cada territori. Els premis de l’edició d’enguany són: iPhones, PlayStations, iPads, llibres electrònics, rellotges intel·ligents i auriculars sense fils. També es premiaran als professors/es més motivadors/es dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor/a més motivador/a de cada territori, el qual serà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.