16a edició del Fòrum TRiCS

El Campus Educatiu de Tarragona (antiga Universitat Laboral) ha acollit la primera jornada de la XVI edició del Fòrum TRiCS (Treballs de Recerca i Crèdits de Síntesi), una iniciativa que organitza el Departament d’Educació, que compta amb el suport de l’AEQT des dels seus inicis, i que enguany recupera el format presencial després de la cancel·lació del 2020 i de les dues darreres edicions (2021 i 2022) en format telemàtic.
Gairebé 2.300 participants, entre alumnes i docents, de 33 centres de secundària de la demarcació de Tarragona, prenen part en aquesta edició del Fòrum, que es basa en què els alumnes de segon curs de Batxillerat presenten als seus companys de primer els treballs que han realitzat. Les presentacions serveixen als alumnes de primer per agafar idees, tant a l’hora d’escollir el tema del seu projecte com per la manera de realitzar-lo. En concret, en aquesta edició es presentaran 164 treballs de recerca.
En aquesta primera jornada, els treballs presentats han estat els dels àmbits de les humanitats i les ciències socials, amb temes tan diversos i interessants com l’addicció a les xarxes socials, els efectes de la inflació des del 2019 i fins el 2022 a Espanya, o una proposta de mobilitat sostenible per a la ciutat de Tarragona, entre molts d’altres.
Aquest divendres serà el torn pels treballs de ciències i tecnologia, on les propostes són també diverses i d’allò més interessants: “Les Ciutats del Futur”, “El futur de la robòtica. Radebot, disseny i construcció d’un robot localitzador d’humans”, o “La física als parcs d’atraccions” són alguns dels títols.
La XVI edició del Fòrum TRiCS s’ha iniciat aquest dijous amb l’acte d’inauguració, en el qual han participat el Gerent del Campus Educatiu de Tarragona, Jordi Balust; el Director del Departament d’Educació a Tarragona, Joan Manel Audí; la directora gerent de l’AEQT, Maria Mas; el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño; i la vicerectora de Recerca de la URV, Marina Galià.
La directora gerent de l’AEQT s’ha mostrat “orgullosa i satisfeta” pel fet que “el sector químic tarragoní ha apostat per aquest Fòrum des de la seva primera edició” i pel fet que “enguany per fi pot tornar a celebrar-se de manera presencial, amb el valor afegit que això suposa per a les presentacions dels treballs”, i ha explicat que és una activitat que l’Associació impulsa sobretot “pels valors que implica”: “L’aposta per la cultura i el coneixement, el foment de la solidaritat i la generositat desinteressada dels estudiants que presenten els seus treballs per ajudar els seus companys de primer, i també la formació dels professionals del futur: els de la societat en general i, per tant, també els futurs professionals de la indústria química”, ha explicat Maria Mas.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.