17a edició del Fòrum TRiCS

Gairebé 2.500 participants, entre alumnes i docents, de 38 centres de secundària de la demarcació de Tarragona, prenen part en aquesta edició del Fòrum, que es basa en què els alumnes de segon curs de Batxillerat presenten als seus companys de primer els treballs de recerca que han realitzat. Les presentacions serveixen als alumnes de primer per agafar idees, tant a l’hora d’escollir el tema del seu projecte com per la manera de realitzar-lo. En concret, en aquesta edició es presentaran 165 treballs de recerca.

En la primera jornada, els treballs presentats han estat els dels àmbits de ciències i tecnologia, amb temes tan diversos i interessants com “Intel·ligències artificials, una rivalitat artística?”, “Neurociència en el desenvolupament humà”, “Disseny de drone tàctic X-POISON-702”, “Innovació sobre rodes: un viatge cap a la transformació de la mobilitat”, o “La Química de la Cosmètica”,  entre d’altres.

El divendres 19 és el torn pels treballs d’humanitats i ciències socials, i arts, on les propostes són també diverses i d’allò més interessants: “La influència de la intel·ligència emocional en les relacions interpersonals adolescents”, “Trastorns Alimentaris en l’àmbit familiar: tot comença a casa?”, “La intel·ligència artificial, ens enganya?”, “Sororitat a les xarxes socials entre noies en recuperació d’una anorèxia” o “Fer turisme sostenible després de la COVID 19”

L’esmentat  XVII del Fórum TRiCS, s’ha iniciat aquest dijous amb l’acte d’inauguració, en el qual han participat el director adjunt dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Diego Cañavate; la directora gerent de l’AEQT, Maria Mas, i el comissionat de Govern Obert i TIC de la URV, Jordi Castellà.

La directora gerent de l’AEQT, Maria Mas ha destacat el fet que “el sector químic de Tarragona ha apostat per aquest Fòrum des de la seva primera edició”. Ha afegit que “és una iniciativa on es transmet i comparteix coneixement, i on es valoren la recerca i la investigació” així com la “cooperació i la col·laboració”, tots ells,  aspectes que formen part de l’ADN  de la indústria química. Mas, ha conclòs afirmant que “Fòrum TRiCS  posa de manifest el talent local i és una inversió en el futur de la nostra societat i del nostre territori”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.