El 17è Festival Internacional de Música torna a oferir un estiu de música de qualitat a Tarragona

El concert familiar de Joan Rovira, el dia 20 de juny,  serà el preludi del Festival que s’inaugurarà oficialment el dia 30

 El conegut grup vocal Quartet Mèlt serà l’encarregat de tancar el FIM 2017 el dia 9 de juliol amb un concert a l’Auditori Diputació

El Festival Internacional de Música, organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona torna a oferir, un any més, un programa de concerts a preus simbòlics per posar la música de qualitat a l’abast de tothom. Un total de vuit concerts d’estils diversos i onze cursos especialitzats configuren la programació d’aquesta dissetena edició del Festival, que torna a apostar per intèrprets de prestigi i reconeguts professors solistes.

El Festival Internacional de Música comptarà amb un preludi de caire familiar, abans de les vacances escolars, amb el concert gratuït de Joan Rovira, dimarts 20 de juny. L’actuació comptarà amb la col·laboració d’alumnes de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. El concert començarà a les 19.30 h a la Plaça de la Pagesia. Aquest serà també l’escenari obert a tothom triat per inaugurar oficialment el Festival, el dia 30 de juny, amb la Valencia Brass Band. La resta de concerts tindran lloc a l’Auditori Diputació a un preu simbòlic de 5 euros.

La presentació del Festival ha tingut lloc aquest migdia al Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, amb la presència del diputat de Cultura, Joan Olivella, que ha qualificat aquest esdeveniment com una “magnífica una oportunitat perquè tothom amb inquietuds musicals tingui l’opció d’accedir a intèrprets de qualitat i renom, ben a prop de casa”.

Cartell-Concerts-FIM-2017_28x56

Propostes musicals de qualitat i estils diferents

L’Auditori Diputació serà l’escenari principal del Festival amb diferents agrupacions i intèrprets de prestigi i propostes musicals que integren un programa divers.

  • Divendres, 30 de juny a les 23 h. Pl. De la Pagesia (Part Alta). Valencia Brass Band amb una trentena de músics professionals de l’especialitat de vent metall i percussió ofereixen el concert inaugural gratuït.
  • Dissabte, 1 de juliol a les 20 h. Auditori Diputació. Quartet Gerhard integrat per violins, viola i violoncel interpretaran obres de Schubert i Schumann.
  • Diumenge, 2 de juliol a les 20h. Auditori Diputació. David Pastor & Back to Brass, amb obres originals per a quintet de metall i solista.
  • Dimarts, 4 de juliol a les 20 h. Auditori Diputació. Vespres d’Arnadí, amb Dani Espasa, director, al capdavant d’una agrupació orquestral especialitzada en música barroca.
  • Dimecres 5 de juliol a les 20 h. Auditori Diputació. Marta Mathéu soprano i Albert Guinovart, piano,  oferiran un recital amb obres de Granados i del mateix Guinovart.
  • Dissabte, 8 de juliol a les 20 h. Nexus piano Duo. Mireia Fornells Roselló i Joan Miquel Hernández Segarra oferiran un recital pianístic a quatre mans.
  • Diumenge, 9 de juliol a les 20 h. Auditori Diputació. Quartet Mèlt. El grup vocal ben conegut i reconegut pel públic l’espectacle Bestial amb un rcull de cançons de diferents èpoques, des del renaixement a la música actual.

Cursos amb solistes de prestigi durant el Festival

El 17è Festival Internacional de Música que organitza el Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona ofereix enguany un total d’onze cursos adreçats a alumnes que volen perfeccionar la seva tècnica i la interpretació instrumental de la mà de professors i solistes de reconegut prestigi internacional. La vessant acadèmica inclou cursos de violí, viola, violoncel, guitarra, clarinet, flauta travessera, trompa, trombó, trompeta, tuba i cant. Les classes tindran lloc al Conservatori de Música de Tarragona entre els dies 1 i 9 de juliol.

Més informació del 17è Festival Internacional de Música: www.dipta.cat/festivalmusica

#FIM2017

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.