Presentació del cartell i el programa de la Setmana Santa d’enguany a Reus

Cartell Setmana Santa 2020

El president de l’agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Reus, Josep Domene, acompanyat pels regidors de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, i de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, ha presentat aquest Dimecres de Cendra 26 de febrer el cartell que il·lustrarà la Setmana Santa de la ciutat aquest any, amb una fotografia de Josep Sendra, i tamb&eac ute; el programa d’actes.

Les activitats i actes principals de l’esdeveniment queden recollits en un quadríptic del que es pretén realitzar més de 10.000 edicions. Enguany s’han presentat diferents novetats. Per un costat, amb motiu del 65è aniversari de la Confraria de Sant Bernat Calbó, s’inaugura una exposició a la parròquia Sant Bernat Calbó on es podran trobar diferents elements i documentació que formen part de la seva història. La mostra s’inaugurarà el dimarts 24 de març, a les 20:00 h i estarà oberta fins al 14 d’abril.

Per un altre costat, l’arxiconfraria del Sant Crist de la Creu celebra els 120 anys del Solemne i tradicional Viracrucis de Divendres Sant. Per aquest motiu es portaran a terme una sèrie d’activitats i xerrades relacionades amb l’acte.

Però una de les novetats més rellevants del programa d’enguany és el canvi de recorregut de la Processó de Divendres Sant. Sortirà de la plaça de la Sang, cap al raval del Pallol, la raval de Santa Anna, continuarà pel carrer Monterols i s’aturarà a la plaça Mercadal, on per primera vegada es durà a terme el “cante de saetas” des del balcó de la Casa Navàs. El recorregut continuarà pel carrer Major, Fossar Vell, el raval de Robuster i el carrer de Misericòrdia fins arribar a la parròquia de Sant Francesc, on finalitzarà amb una pregària.

També s’estrenarà enguany la remodelada plaça de la Sang que acollirà un dels actes més esperats de la Setmana Santa reusenca la Processó de les Tres Gràcies que es du a terme el Divendres Sant a partir de les 14:30 h, des de la prioral de Sant Pere, amb el retorn de la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang, portada per la Junta de Govern de la Reial Congregració de la Puríssima Sang al seu temple titular. En arribar-hi es procedirà a l’emotiu, solemne i tradicional moment de demanar les Tres Gràcies.

Tota la programació, que compta amb més de 70 activitats entre processons, actes culturals, eucaristies, conferències i actes religiosos, també està disponible a les plataformes digitals de l’Ajuntament i Reus Promoció a través del codi QR, que es manté i podrà consultar-se en català, castellà, anglès i francès.

El proper 6 de març a les 20:00 h s’inaugurarà l’exposició del vuitè Concurs fotogràfic de Setmana Santa, que compta amb la participació de fotògrafs tant amateurs professionals. D’altra banda també es continua amb l’edició de la postal de Setmana Santa, que presenta la seva imatge seguint l’ordre de processó. D’aquesta manera, enguany és la de Nostre Pare Jesús del Calvari, de la Confraria de Nostre Pare Jesús del Calvari.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.