• Ruta artística de la ciutat • ‘George Méliès i el cinema del 1900’

L’exposició ‘George Méliès i el cinema de 1900’ recull diversos dibuixos i fotografies del visionari artista.
Méliès va ser actor, il·lusionista, dibuixant i inventor de tot tipus d’artilugis i va desenvolupar un paper fonamental pel naixement del cinema.
Fill de sabater, el cineasta va començar a produïr les seves primeres obres l’any 1896, en que queden reflexades les influències del teatre de cabaret, de les ombres animades i de la màgia. A diferència dels també cèlebres germans Lumière que eren totalment realistes, l’obra de Méliès és pràcticament en la seva totalitat invenció i il·lusió, construcció i truc.
Va ser un artista reconegut i de molt prestigi i va aconseguir la fama mundial amb la seva pel·lícula ‘Viatge a la Lluna’ (Voyage dans la Lune) un film de catorze minuts, tota una fita per l’època ja que mai abans s’havia rodat una obra tan llarga. La pel·lícula va tenir milions d’es- pectadors arreu del món.
El ràpid creixement de la indústria cinematogràfica el va submergir en l’oblit fins que al 1925 el periodista Léon Druhot el va reconèixer en una parada de joguines a l’estació Montparnasse de París i la seva obra es va començar a redescobrir i a valorar-se.

CaixaForum – Plaça de la Llibertat
Fins al 20 de març

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.