26a Assemblea general ordinària de l’AMIC

Besalú ha estat l’espai encarregat d’acollir la 26a Assemblea general ordinària de l’AMIC. Cent persones han assistit a la trobada anual que realitza l’Associació, per fer balanç del darrer any, explicar els nous objectius i debatre els reptes de futur.

El president de l’AMIC, Ramon Grau, ha inaugurat l’Assemblea i ha destacat que “afrontem una nova etapa de quatre anys de nou mandat, que si continueu donant-me la vostra confiança, afrontaré amb il·lusió renovada i amb la força que dona la trajectòria de l’AMIC. És un moment necessari per mirar enrere i celebrar el que plegats hem aconseguit i amb aquest bagatge, enfortir el treball per al futur i tots els reptes que tenim al davant, amb el clar objectiu col·lectiu de fidelitat cap als ciutadans i cap als diversos territoris i comunitats a qui donem veu”.

A l’Assemblea s’ha presentat la memòria d’activitats de l’Associació, els serveis que ofereix l’AMIC, els ingressos de l’any 2022, que han superat els 2.860.000 € i una previsió de més de 3.000.000 € per al 2023. Així com el nombre total d’associats que ha arribat als 538 – 193 mitjans en paper i 345 mitjans digitals-, xifres que no deixen de créixer des del 2014. Amb l’afegit que, del total de mitjans de l’AMIC, 304 estan auditats per OJD, PGD o OJDinteractiva, un fet únic a l’estat espanyol.

Un dels punts més destacats de l’assemblea ha estat l’aprovació de la renovació del mandat, per tercer cop consecutiu, de la presidència de Ramon Grau, juntament amb la resta de la junta directiva. A més, s’ha aprovat un canvi d’estatus que permet l’ampliació del nombre de membres de la junta. Fins ara, la Junta de Govern estava integrada pel president, dos vicepresidents, el secretari, el tresorer i set vocals. A partir d’ara, tindrà la possibilitat de tenir fins a quatre vicepresidents i nou vocals.

També s’han presentat les novetats més destacades d’enguany. D’una banda, s’ha celebrat la 1a edició del concurs AMIC-Directes amb una participació de 600 alumnes. Així com les dues sessions de treball entre Google i l’AMIC, de la mà de Luís Collado, director sènior de Google Spain i responsable dels acords amb els mitjans informatius, i la formació sobre “Intel·ligència artificial per a redaccions” amb Josep Maria Ganyet, CEO de Mortensen, i professor del departament de comunicació de la UPF; Quico Domingo, consultor IT i Albert Cuesta, periodista especialitzat en IT.

Objectius de futur
A l’assemblea s’han mostrat els objectius de treball del pròxim any: ajudar a la innovació, internacionalització de l’AMIC, presència al territori, generar més ingressos, crear una “aliança sectorial” i continuar reforçant la funció social de l’Associació.

El 2022 i 2023 també són dos anys rellevants per a la presència de l’AMIC en el panorama nacional i internacional. El juliol de 2022, l’Associació va començar a formar part de la Càtedra Futurs de la Comunicació de la UPF amb l’objectiu de sumar esforços entre els diferents actors del sector comunicatiu per fomentar la recerca col·lectiva. Enguany també s’ha realitzat una reunió amb Marta Villegas, investigadora líder de la Unitat de Tecnologies del Llenguatge al Barcelona Supercomputing Center, i investigadors d’altres centres de l’estat, on es va parlar de futures possibilitats de col·laboració entre l’AMIC i NEL dins del marc del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de la Nova Economia de la Llengua. Així mateix, s’ha mantingut l’acord amb l’Euroregió Pirineus Mediterrània i, durant els mesos de febrer a desembre, mitjans de l’AMIC de Catalunya, de les Illes Balears i de la regió Occitània van fer difusió de 14 notícies euroregionals.

L’AMIC aposta fermament per la internacionalització de l’Associació. Per aquest motiu, ha signat un conveni amb MIDAS, una Associació Europea de Diaris en Llengües Minoritàries i Regionals, amb l’objectiu de promoure conjuntament diferents activitats vinculades amb la premsa de proximitat europea. Així com s’ha associat a WAN-IFRA, l’Associació Mundial de Diaris i Editors de Notícies, amb el qual tindrà accés a esdeveniments internacionals, a diversos serveis, estudis sobre la premsa i comunicació, entre altres avantatges.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.