27 concursants inscrits al 9è Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri

La novena edició del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri s’ha presentat aquest dijous a la Fundació Teatre Fortuny, un certamen que tindrà enguany 27 concursants. La presentació ha comptat amb la presència de la regidora de Cultura, Montserrat Caelles, i també amb el President de la Fundació Teatre Fortuny, Santiago Vila; la directora de la delegació d’Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres, Maria José Anton, i la coordinadora artística del Premi Internacional de dansa Roseta Mauri, Cristina de Anci ola.

El concurs tindrà lloc al Teatre Fortuny de Reus del 20 al 23 de març de 2019, i  culminarà dissabte 23 de març al vespre amb la gala final en què actuaran els guanyadors i també ballarins professionals consagrats, entre els quals els ballarins principals del Ballet Nacional de Portugal Filipa de Castro i Carlos Pinillos.

Aquesta edició compta amb 27 participants (24 noies i 3 nois) d’entre 16 i 21 anys. La majoria de participants procedeixen de Catalunya (15), dos són internacionals (de Mèxic i Colòmbia) i la resta vénen de diferents comunitats de l’estat espanyol ( 3 de Madrid, 3 de València, 2 de Múrcia, 1 de les Illes Balears, 1 de Saragossa).

Es tracta d’un dels concursos de dansa més ben dotats econòmicament dels que s’organitzen a l’estat espanyol i un dels que aporta més projecció als guanyadors i finalistes. Els tres primers premis consisteixen en dotacions econòmiques de 5.000 euros (concedit per la Generalitat de Catalunya), 2.000 euros (atorgat per la Diputació de Tarragona) i 1.000 euros (atorgat per l’Ajuntament de Reus).

A més, el palmarès inclou un premi beca d’estudis atorgant per la delegació a Espanya de la Royal Academy of Dance de Londres; una beca d’estudis del Reial Ballet Danès – Vermuts Miró; un premi del públic dotat amb 600 euros atorgat per l’Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona; una beca curs d’Endanza València 2019 i una beca pel VIII Campus Internacional de Dansa de València, dues beques d’estada a la Compañía Nacional de Danza, una beca d’estada a la companyia jove Valencia Dancing Forward, dues beques pel curs d’estiu Cuballet i dues pel curs acadèmic de formació professional de Barcelona Dance Centre i dues pel curs intensiu de l’escola Ballet Ruso de Barcelona.

Tres dies de concurs
El dimecres 20 de març serà el dia de la preliminar: es reben els concursants i s’assagen les variacions amb roba d’assaig a l’escenari, sense presència del jurat i a porta tancada.

Dijous 21 al matí es portarà a terme, a porta tancada, la fase eliminatòria i a partir de les 16 h es designaran els concursants que passen a la semifinal. Durant la tarda, a partir de les 18 h en sessions obertes al públic i gratuïtes, es realitzarà la semifinal i a les 21:15 h és previst que el jurat anunciï els noms dels finalistes.

Divendres 22 de març a partir de les 17:30 h i en sessió oberta al públic i gratuïta, es faran la classe de clàssic amb els finalistes, l’actuació dels finalistes, la votació popular i la deliberació del jurat, que proclamarà els noms dels guanyadors en les diferents categories a les 21:30 h aproximadament.

El jurat de l’edició 2019 del Premi Internacional Roseta Mauri és integrat per Ricardo Cervera, president del jurat i mestre de ballet del Royal Ballet de Londres; Henning Albrechtsen, professor de dansa clàssica i ex-sotsdirector del Real Ballet Danès; Agnès Letestu, Ètoile del Ballet de l’Òpera Nacional de París i Jone San Martín, ballarina i coreògrafa.

El professorat d’aquesta edició del Premi també inclou figures de gran prestigi i trajectòria en el món de la dansa, com són Arantxa Argüelles, la mateixa Jone San Martín i el pianista Lluís Carmona.

Gala de cloenda
La gala de dissabte 23 de març, a les 21:00 h, serà oberta al públic prèvia adquisició d’entrada i inclourà l’actuació de destacats ballarins espanyols que actualment treballen a importants companyies de dansa internacionals, els quals compartiran escenari amb els tres guanyadors del Premi Internacional de Dansa Roseta Mauri 2019. A la gala final s’hi podran veure Filipa de Castro i Carlos Pinillos (ballarins principals del Ballet Nacional de Portugal), Adela Ramírez i James Forbat (primers solistes de l’English National Ballet) i Vivian Sauerbreij i  Alberto Villanueva ( ballarins d’Introdans).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.