27a edició del Trapezi, del 10 al 14 de maig

La Fira Internacional de Circ de Catalunya, Trapezi, es tornarà a retrobar amb el públic del 10 al 14 de maig a la ciutat de Reus celebrant la seva 27a edició. Convertint novament la ciutat de Reus en l’epicentre del món del circ, l’edició d’enguany arriba amb una nova direcció artística codirigida per Cristina Cazorla i Alba Sarraute.

Sota una codirecció bicèfala i femenina, l’objectiu principal de les directores durant els propers quatre anys és posicionar la fira entre les millors cites de professionals del circ europeu, tenint en compte que Trapezi, la Fira del Circ de Catalunya, també és la Fira de Circ estatal.

Tal com afirmen las directores, partint de la premissa de “respectar el passat per gaudir del present i encarar-se cap a un futur”, volen fer del Trapezi una fira oberta a tots els formats de circ en la qual es posarà especial cura en crear espais que permetin escoltar les necessitats del sector.

Enguany, i com a primeres accions sota la seva direcció, Cazorla i Sarraute tenen l’objectiu de recuperar diversos espais i places per a que el circ arribi a tots els racons de Reus; posar èmfasi a que torni a la ciutat el talent local així com donar fort suport al talent emergent, entre d’altres línies d’acció.

Cristina Cazorla i Alba Sarraute es coneixen des que, molts anys enrere, Joan Busquets, pallasso i fundador de Puça Espectacles, les va acompanyar paral·lelament en el seu camí de professionalització cap al circ. Des d’aleshores les aventures professionals han estat diverses i les han portat a prendre la decisió d’afrontar conjuntament i de manera molt orgànica el repte d’encarregar-se de la direcció del Trapezi. La professionalitat i experiència d’ambdues serà la clau per seguir fent del Trapezi una de les Fires estratègiques més estimades de Catalunya i emblemàtiques de l’estat així com un mercat de referència pels artistes i programadors internacionals.

La nova edició de la Fira Trapezi, oferirà una programació que vol ser un reflex del talent del circ contemporani actual i presentarà una cinquantena de propostes artístiques repartides en 36 companyies, 2 cabarets i un showcase, buscant així el màxim de fòrmules per ampliar la possibilitat d’exhibició.

Les representacions es durant a terme a diferents punts de la ciutat de Reus i , a banda d’artistes internacionals vinguts de diferent racons d’Europa, i de la presència de companyies catalanes, també hi haurà presència de diverses comunitats autònomes de l’estat com Andalusia, la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, el País Basc i Aragó.

Amb una programació encara en desenvolupament, entre els caps de cartell hi trobem la companyia My!Laika, que representarà un espectacle que destaca per l’estupidesa de les accions circenses anomenat “Winter”; Cirque Pardi!, la companyia francesa reconeguda per inspirar les seves obres amb el món del motor i que representarà l’obra “Rouge Nord”; i Le G. Bistaki, col·lectiu de malabaristes i ballarins que interpretaran “Baïna[na]”, una sàtira poètica en la qual els artistes pinten un fresc social, oníric i absurd del món contemporani.

La programació també comptarà amb diverses estrenes, com la de l’espectacle introspectiu “Corcs”, de la Cia. Muta, interpretat per una artista tarragonina i un músic reusenc, i altres propostes signades per companyies avalades per una llarga trajectòria. El cartell d’aquesta 27a edició ha estat creat per Laia Arriols (Reus, 1989), una reconeguda il·lustradora catalana, coneguda amb el nom artístic ‘Apanona’.

Com cada any, la Fira Trapezi organitzarà les Jornades Trapezi Pro Catalan Arts, un punt de trobada del sector per tal d’afavorir vincles i complicitats entre professionals i entitats del món del circ, promoure el treball artístic, presentar creacions actuals i proposar possibles col·laboracions. D’aquesta manera, en el marc de l’Àrea Professional s’han organitzat diverses sessions que es desenvoluparan en format híbrid els dies 11, 12 i 13 de maig, combinant sessions en format virtual i presencial, amb altres que seran exclusivament presencials.

Com a novetat, en aquesta 27a edició es recuperarà La Palma, com a espai a l’aire lliure on celebrar les trobades professionals. D’altra banda, es convidarà a diferents partners que lideraran les activitats com La Central del Circ, COFAE, CircoRed i l’APCC els quals participaran a l’Espai Pro d’aquesta edició.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.