2a edició del festival ‘Impacte!’ al Centre de Lectura

El Centre de Lectura de Reus s’ha adherit a la segona edició d’Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya, que es desenvoluparà durant el mes d’abril. Organitzat per l’Associació Impacte, Cinema i Drets Humans, el certamen té l’objectiu de comunicar i generar un debat fructífer sobre qüestions relacionades amb la justícia global, el desenvolupament sostenible i els drets humans.

La programació del festival prevista al Centre de Lectura és la següent:

DIJOUS 7 D’ABRIL

17.30

Una declaració d’amor

Documental / Marco Speroni / Itàlia / 2021 / 62 min. / Anglès (VOSC)

Tema: pena de mort, salut mental

Sinopsi: Curtis només tenia vint-i-dos anys quan va ser condemnat a mort per un delicte que no havia comès. Va passar més de vint anys a la presó d’Oklahoma, dinou d’ells al corredor de la mort a l’espera de ser executat. Sense ajuda ni suport, ara ha d’afrontar un repte nou: sobreviure a la llibertat en una societat que no l’accepta.

18.30

Talent excepcional

Curtmetratge ficció / Rony Efrat / França / 2021 / 21 min. / Idioma: francès / Subtítols: català i castellà

Tema: migració, drets laborals

Sinopsis: París, hivern de 2017. Tres dones migrants s’enfronten a la cancel·lació arbitrària del seu permís de residència atorgat als “Talents excepcionals”. Sense possibilitat de romandre legalment al país, busquen solucions excepcionals per mantenir la seva vida a França.

DIVENDRES 8 D’ABRIL

18.00

La infància d’Imad

Documental / Zahavi Sanjavi / Iraq-Suècia-Letònia / 2021 / 77 min. / Idioma: kurd, àrab / Subtítols: català i castellà

Tema: ISIS, captivitat, drets dels infants

Sinopsis: Imad, un nen yazidí de cinc anys, el seu germà i la seva mare, són alliberats de la captivitat de l’ISIS després de dos anys i mig. Durant aquest temps, l’ISIS li ha rentat el cervell i ara es considera un dels seus combatents. No pot comunicar-se amb la seva família i l’únic mitjà d’expressió de què disposa és la violència. Els seus ulls encara emanen innocència, però només mostra odi cap a la seva mare i ressentiment cap als qui l’envolten.

19.00

El vel

Curtmetratge documental / Marjan Safabakhsh / Iran / 2021 / 15 min. / Idioma: àrab / Subtítols: català i castellà

Tema: Drets dels infants, matrimoni forçat

Sinopsi: Una nena que vol jugar amb els altres nens, una preparació de casament i una família víctima de tradicions equivocades.

DISSABTE 9 D’ABRIL

18.00

Barricada: Imatges d’una ocupació forestal

Documental / David Klammer / Alemanya / 2021 / 83 min. / Alemany / Subtítols: català i castellà

Tema: activisme, ecologia, defensa de la natura, decreixement, comunitat Sinopsi: Durant més d’un any, el bosc de Dannenrod a Alemanya va ser ocupat per activistes climàtics que buscaven protegir-lo de la construcció d’una nova autopista. Vivien en comunitat als arbres, a més de 30 metres d’altura. El documental segueix els i les activistes a través de les seves accions, els seus somnis i la seva música fins el desembre de 2020, quan finalment les últimes cases dels arbres van ser enderrocades per la policia.

19.30

B·52

Curtmetratge ficció / Flavio Nani / Itàlia / 2020 / 7 min. / Idioma: Italià / Subtítols: català i castellà

Tema: racisme, xenofòbia

Sinopsi: En un futur pròxim, una nova tecnologia ens fa estar encara més alienats i sobre connectats. Marco, decaigut per una vida avorrida i monòtona, busca el seu lloc al món. A la barra d’un bar coneix en Nico, amb qui creu haver-hi connectat, però qui acabarà sent només una peça més del seu joc.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.