2a edició del projecte ‘Roses de Reus’

La regidoria de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus dóna el tret de sortida per segon any al projecte “Roses de Reus”, una iniciativa pensada com a festa d’homenatge a la rosa, l’emblema de la ciutat.

“Roses de Reus” coincideix amb el Concurs Exposició Nacional de Roses que organitza el Centre de Lectura de Reus amb l’objectiu d’unificar esforços per promocionar i posicionar Reus com a “Capital de la rosa”.

La iniciativa de “Roses de Reus” és de la regidoria de Promoció de Ciutat, mitjançant la qual s’hi ha sumat la regidoria de Via Pública amb les seves brigades, i compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la participació del Centre de Lectura, l’Escola d’Art i Disseny de Reus, l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus i els veïns i veïnes del Mercadal i del carrer Major. També s’hi han sumat les entitats comercials de la ciutat: el Tomb de Reus i la Unió de Botiguers de Reus.

Les decoracions estaran exposades des de divendres vinent, 6 de maig i fins diumenge 8 de maig. Ocuparan quatre façanes de la ciutat, una més que l’any passat: el Palau Bofarull, el Palau Municipal seu de l’Ajuntament de Reus, El Círcol i la Casa Navàs.

També es col·locarà a la plaça del Mercadal una estructura amb les lletres del nom de la ciutat farcides de roses i es decoraran els balcons de la plaça amb cintes verdes i vermelles, a més dels colors de la roses. Així mateix, al carrer Major, s’elaborarà un “sostre” de cintes de colors que conduirà cap al Centre de Lectura.

Les ornamentacions corresponen a:

  1. CONNECTATS CONNECTEM

Fils vermells formats per roses vermelles decorant la part baixa de la façana de El Círcol. Units entre si formen una seqüència que provoca dinamisme i unifica tot el conjunt. L’objectiu és trencar amb la linealitat i simetria de l’edifici mitjançant la continuïtat formada per un encadenament irregular de catenàries.

Treballs a càrrec dels alumnes de 1er Curs del Cicle formatiu de Disseny d’Interiors de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus.

  1. ENDINSA’T EN LES ROSES

L’objectiu és donar a la façana del Palau Bofarull  la importància que es mereix tot transformant l’entrada clàssica de l’edifici en una més viva i cridanera inspirant-nos en les formes dels balcons de la pròpia façana.

Ho aconseguim donant-li forma amb una malla metàl·lica coberta de tèxtil vermell i situant damunt les roses que seran el gran punt d’atenció.

Crearem una capa triangular que sobresurti des del balcó principal amb una inclinació d’uns 30° direcció cap el passeig.

Tota aquesta coberta serà farcida de roses. Aquesta idea està pensada per a atreure a la gent cap a la nova porta i que s’ajupin sota la carpa: endinsant-se en la rosa de Reus.

Treballs a càrrec dels alumnes de 1er Curs del Cicle formatiu de Disseny d’Interiors de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus.

  1. REUS

Tot de roses cobriran les lletres gegants que s’instal·laran a la plaça del Mercadal formant la paraula “REUS”. Aquesta instal·lació serà el punt central del “Roses de Reus” i donarà joc perquè els visitants es puguin fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials.

Alumnes Escola d’Horticultura i Jardineria de Reus

  1. RED

Decoració de la part superior del hall d’entrada de Casa Navàs, creant un sostre ple de roses.

Treballs realitzats pels alumnes de 2on curs del Cicle Formatiu de Disseny d’Interiors en l’especialitat efímera de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona a Reus.

El muntatge i el desmuntatge

El muntatge de Roses de Reus s’iniciarà dimecres, 4 i el desmuntatge el matí de dilluns, 9 de maig.

Paral·lelament a les decoracions, el Centre de Lectura, ornamentarà amb roses el seu vestíbul, per donar pas, dissabte dia 8 de maig a les 12.30h, al lliurament de premis del 75è Concurs Exposició Nacional de Roses al Teatre Bartrina.

Pel que fa a les entitats comercials de la ciutat, La Unió de Botiguers i El Tomb de Reus, regalaran roses o decoraran els aparadors dels seus establiments amb elements relacionats amb el món que envolta aquesta flor tan característica de la nostra ciutat.

Per dinamitzar més Roses de Reus, Reus Promoció premiarà a les primeres 50 persones que s’acostin al Gaudí Centre i que tinguin per nom “Rosa” amb una rosa, una ampolleta de vermut de Reus i una entrada pel cap de setmana al centre d’interpretació sobre la vida i figura de Gaudí.

Finalment, hi haurà animació de carrer durant tot el cap de setmana. El dissabte dia 7, a partir de les 18:00 h, la Companyia La Tal farà una dinamització des de la seu de l’Agència Reus Promoció al carrer Sant Joan i fins al Centre de Lectura, passant per totes les diferents creacions. Simularan uns jardiners als que els passen algunes peripècies. L’endemà, el diumenge dia 8, també a partir de les 18:00h i amb el mateix recorregut, l’animació anirà a càrrec d’una formació musical, que convidarà el vianants a conèixer les façanes de roses al ritme de la música. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.