Prop de 37.000 usuaris es connecten a internet a través de Reus Wifi el darrer semestre

reus wifi

En els darrers sis mesos, gairebé 37.000 usuaris s’han connectat a internet i al portal de promoció de ciutat de la xarxa oberta Reus Wifi, impulsada per l’Ajuntament de Reus en el marc del pla Reus Smart City. En aquest mig any, la xifra ha anat en augment constant fins al punt que l’ús pràcticament s’ha doblat. Si al gener es van registrar 4.348 connexions, al juny, aquesta xifra va arribar a les 8.110.

En el període estimat, la mitjana de connexions diàries està en 205, i el rècord d’accessos s’ha anotat el 28 de juny, vigília de Sant Pere, amb gairebé 600. Al desembre de 2016, coincidint amb la campanya de Nadal, es va eliminar la necessitat d’obtenir tiquet per navegar en obert a través de l’aplicació de manera que es va simplificar la connexió a internet.

Quan l’usuari es connecta a la xarxa Reus Wifi accedeix a un portal (http://reuswifi.cat/) on troba informacions de promoció de la ciutat i del comerç i el botó de ‘Navega’ per on pot continuar la navegació lliurement. Els usuaris que han visitat el portal en aquest semestre han vist prop de 170.000 pàgines de contingut dins del mateix portal Reus Wifi.

Les opcions més consultades del portal són les relacionades amb la navegació i amb l’agenda. Els botons ‘On menjar’ i ‘Què visitar’ estan entre els deu més consultats en tots els idiomes i en anglès i francès, l’opció d’On comprar’ també hi apareix entre les deu primeres posicions.

Pel que fa als idiomes de consulta, el rànking l’encapçalen en aquest ordre el castellà, el català i l’anglès, i a més distància el francès.

Wifi i promoció

Reus Wifi és el servei de wifi obert vinculat a la promoció de ciutat que a es realitza a través d’una concessió a l’empresa Telnet Sistemas 2008, S.L que fa l’explotació del servei.

Actualment, la xarxa Reus Wifi ofereix cobertura a través de 16 punts situats al carrer, des de la Palma fins a l’estació d’autobusos i des del Mercat Central fins al passeig Sant Jordi, incloent el Tomb de Ravals i la zona centre de la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica i responsable de Reus Smart City, Marc Arza, assenyala que ‘les dades d’ús confirmen Reus Wifi com una eina de promoció molt interessant vinculada a un servei amb demanda com és la navegació per internet’. Marc Arza explica que l’objectiu és anar ampliant la xarxa a mesura que s’adhereixin, es publicitin i es promocionin al portal el sector del comerç, la restauració i altres sectors econòmics interessats, per garantir la sostenibilitat del projecte basat en publicitat i les ofertes comercials que gestiona l’empresa adjudicatària. Aquest model d’explotació ha permès el desplegament de Reus Wifi sense cost per a l’Ajuntament de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.