3a edició del concurs fotogràfic #ReusBiodiversitat2024

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat celebra el Dia Internacional de la Biodiversitat amb la convocatòria de la tercera edició del concurs de fotografies a la xarxa social Instagram, #ReusBiodiversitat2024, per mostrar la riquesa natural de l’entorn del municipi a través de la mirada de la ciutadania.

Amb l’objectiu de fomentar la participació, la creativitat i incentivar que la ciutadania mostri  i doni a conèixer la riquesa natural de Reus, el  certamen cerca fotografies fetes dins del terme municipal de Reus i que mostrin la diversitat biològica d’espècies de flora i fauna autòctones que podem trobar en diferents zones de la ciutat com són els parcs, jardins, camins, rieres, camps i conreus, etc.

El termini per a participar s’inicia el 4 d’abril de 2024 i entraran a concurs les fotografies penjades a la xarxa fins el 4 de maig de 2024. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en el pla de sensibilització ambiental que porta a terme la regidoria d’acord amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible ODS15: Vida d’ecosistemes terrestres. “Amb aquesta activitat volem donar a conèixer la diversitat biològica del nostre entorn urbà perquè la ciutadania en sigui conscient de la necessitat de preservar-la”, ha manifestat el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio.

Normes de participació
 

– Tenir un compte d’Instagram públic, per tal que les fotografies siguin visibles i accessibles .
– Ser seguidor/a del perfil de @reus_cat.
– Publicar la fotografia en el compte propi d’Instagram. Les fotografies cal que siguin sobre paisatge, flora i fauna i macrofotografia de natura i realitzades al terme municipal de Reus.
– Comentar la publicació el hashtag #ReusBiodiversitat2024 i #Reus2030
– Marcar la ubicació de localització Reus en la publicació.
– Etiquetar un perfil d’un amic o amiga amb a qui vulguis donar a conèixer la biodiversitat de Reus.
– Les fotografies han de ser exclusives de l’autor/a, no han d’haver estat publicades en mitjans impresos o digitals ni premiades amb anterioritat.
– No hi ha límit de fotografies per participant.

– Publicar la fotografia entre el 04/04/2024 i el 04/05/2024 ambdós inclosos, fora d’aquest període no s’admetran les fotografies.

– No podran participar al concurs els membres del Jurat.


Categories i premis
 

1. PAISATGISME

– Guia pràctica per conèixer la natura de Catalunya. Editorial IPCENA. Història Natural de catalunya. Català. 575 pàgines.

2. FLORA I FAUNA

– La Natura al teu jardí. Editorial Brau. 132 pàgines.

– Calendari de la natura al teu jardí. Garden Birds.

3. NATURA EN MACRO

– Inventari il·lustrat dels insectes. 48 pàgines. Aladjidi V. Tchoukriel E.

– Sensibilitat i intel·ligència en el món vegetal. 144 pàgines. Mancuso, Stefano.

A més a més, les 13 fotografies més ben valorades formaran part del calendari 2025 de la regidoria i se’ls farà el lliurament de:

– 1 guia de “Rutes per Reus i el seu entorn”. Aquesta es farà entrega el dia de la Fira del Medi Ambient.

– 10 unitats de calendaris 2025 una vegada s’hagin editat.

Jurat

Un cop finalitzat el termini per a presentar les fotografies, el jurat es reunirà per seleccionar als guanyadors i als suplents. Els guanyadors s’anunciaran a Instagram de @reus_cat.  

Per a l’elecció es valorarà la qualitat, originalitat, creativitat, execució artística i el grau de relació amb la temàtica.

Podeu consultar les bases completes del concurs al document adjunt.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.