Més de 4.000 alumnes s’han format durant el curs 2016-17 en mobilitat segura

Un total de 4.102 alumnes d’infantil, primària i secundària s’ha format durant el curs 2016-17 a través dels diferents programes educatius de la Guàrdia Urbana de Reus en diverses matèries relacionades amb la mobilitat segura. L’objectiu dels programes és que els alumnes adquireixin hàbits correctes en el seu comportament, ja sigui com a vianants, conductors de bicicletes, o bé com a usuaris de vehicles privats o del transport públic; així com e n l’àmbit del civisme i la convivència, o xerrades sobre prevenció dels conflictes.

Les activitats s’adrecen als centres educatius de Reus i de les poblacions de l’entorn, i s’adapten en funció de les necessitats de cada centre i dels diversos nivells educatius:

Educació infantil
Amb els alumnes de P-4 i P-5, es realitza una visita guiada a les instal·lacions de la Guàrdia Urbana per conèixer les eines de treball i els vehicles policials. A la vegada, es comencen a donar les primeres pinzellades de valors, actituds i hàbits en la mobilitat segura, a través d’un conte centrat en Reus i els seus habitants en qualitat de vianants, conductors i/o passatgers de transport públic o privat.

   • Durant el curs 2016-2017 s’han realitzat 34 visites amb 825 alumnes.

Educació primària
Pels alumnes de 3r i 5è de Primària es fan dues sessions formatives per treballar aspectes de la conducta i conceptes del trànsit (senyals, normes que han de tenir en compte els vianants, normes a respectar pels conductors de bicicletes,…). Així mateix, es fa una sortida al voltant del centre educatiu per treballar aspectes de mobilitat segura. Amb la utilització de tècniques dels “jocs de Rol”, els nens porten a terme el paper de bon vianant, adonant-se dels perills. El programa té l’eslògan “Sigues Reusponsable, sigues Bon vianant”.

Amb els alumnes de 5è es fa una segona sessió per treballar la conducció i manteniment bàsic de bicicletes, a la vegada que es recorden les normes estudiades durant la sessió teòrica i es posen en pràctica. Aquesta sessió es porta a terme al Parc Infantil de Trànsit de Reus.

   • Durant el curs 2016-2017 s’han realitzat 27 sessions a 3r de Primària per a 665 alumnes.
   • A 5è de Primària s’han realitzat 43 sessions per a 1.070 alumnes.

Educació Secundària
Pels alumnes de 1r d’ESO, La Guàrdia Urbana programa una sessió a les instal·lacions del Parc Infantil de Trànsit, on els alumnes treballaran aspectes de la conducta i conceptes del trànsit (senyalització, normativa de conducció de bicicletes i altres vehicles, etc…): La sessió es desenvolupa amb el suport de metodologia audiovisual, les explicacions dels agents monitors i la conducció de vehicles com bicicletes i karts.

   • Durant el curs 2016-2017 s’han realitzat 45 sessions a 1r d’ESO per a 1280 alumnes.

Amb els alumnes de 6è de Primària, i a petició del Consell d’Infants del curs 2013-2014, per treballar temàtiques a l’entorn del Civisme i la Convivència, es realitzen xerrades sota el nom “La Guàrdia Urbana i el Civisme”. El programa serveix per treballar aspectes relacionats amb el civisme i la convivència a la ciutat, les actuacions de la Guàrdia Urbana al respecte, i la necessitat de la col·laboració de tots els ciutadans per a una bona convivència, també en l’àmbit de la mobilitat segura.

   • Durant el curs 2016-2017, s’han realitzat 10 sessions amb 6è de Primària per a 262 alumnes.

La Guàrdia Urbana també ha realitzat sessions de conscienciació en la conducció de vehicles en el marc del Programa Game Over de l’Institut Guttmann. Hi han participat la pràctica totalitat dels alumnes de 4rt d’ESO i 1r de BAT dels centres d’educació secundària de la ciutat.

lliurament de premis del concurs de mobilitat segura Reus

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.