400 donacions de sang a la URV

La Universitat Rovira i Virgili i el Banc de Sang i Teixits han impulsat per segon any consecutiu una campanya per incentivar les donacions entre la comunitat universitària, especialment entre els més joves i estudiants. Aquesta vegada l’objectiu era arribar a les 400 donacions (en la prova pilot de l’any passat va haver-hi 325 donants) i s’ha superat amb escreix. Fins a 481 persones van poder donar sang.

Del total, el 65% ho feien per primer cop, i la major part dels donants (un 77%)  tenien entre 18 i 24 anys. Cal tenir en compte que 85 persones més van acudir als punt de donació dels diferents campus entre el 19 i el 29 de febrer per donar sang, però no els va ser possible perquè no complien tots els requisits per ser donant.

Durant la campanya també es va poder fer la inscripció al registre de medul·la òssia, un oferiment que van fer 23 persones.

A més a més, 35 estudiants d’Infermeria van col·laborar com a voluntaris en els punts de donació, comprovant la idoneïtat dels donants i acompanyant-los en els moments posteriors a la donació.

La campanya comença a consolidar-se així com una cita anual de la comunitat universitària de la URV amb la solidaritat, per respondre a les necessitats que tenen els centres hospitalaris. Només aquest 2024 es calcula que més de 70.000 persones ingressades a Catalunya necessitaran una transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang i caldran més de 260.000 donacions per a cobrir aquestes necessitats d’aquests pacients.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.