41a Olimpíada Escolar, del 6 al 24 de març

La Sala Santa Llúcia ha estat l’escenari de l’acte públic de presentació de la 41a Olimpíada Escolar de Reus. L’edició, que es farà del 6 al 24 de març, consolida la modalitat cultural i la competició de ritmes i balls, incorporades en els anys de pandèmia. En l’acte, presidit per l’alcalde de Reus, Carles P ellicer, amb l’assistència de la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; el regidor d’Esports, Pep Cuerba i el president del Consell Esportiu del Baix Camp s’ha presentat el cartell guanyador de la nova edició, obra de l’Helena Alagarda López de l’Escola Puigcerver de Reus i s’han atorgat els reconeixements Targeta Verda, al bon esport, que tenen l’objectiu de premiar les actituds positives durant la competició.

L’equip de futbol sala aleví masculí del Col·legi Pare Manyanet de Reus ha obtingut el reconeixement al centre educatiu que fomenta el Joc Net i els Valors positius en esports col·lectius i els reconeixents a les accions més destacades de l’Olimpíada Escolar han estat per l’Estela Rebull de l’Escola Sant Bernat Calvó i Melany Herrera de l’I.E. Pi del Burgar. 

En l’Olimpíada Cultural participaran 15 grups classe de 5é curs de primària de vuit centres educatius del Baix Camp. Les proves es realitzaran al Pavelló Olímpic de Reus del 27 de febrer al 13 de març en horari lectiu. El format serà el mateix que l’any passat, amb dos circuits d’habilitat motriu i una prova de preguntes i respostes de caire esportiu, potenciant d’aquesta manera el treball en equip. Prèviament els alumnes han presentat de forma individual treballs artístics i literaris al voltant dels valors de l’esport i l’esperit olímpic.

L’àmbit de competició esportiva desplegarà un total de 13 modalitats: hoquei 3, minibàsquet, futbol 7, bitlles catalanes, futbol sala, atletisme, gimnàstica rítmica, escacs, natació, bàdminton, tennis taula, pàdel i ritmes i balls. La competició està reservada a les categories benjamí i aleví. La competició de ritmes i balls, en modalitat mixta com a única categoria, tindrà lloc el divendres 17 de març de 2023 al pavelló olímpic municipal.

La flama olímpica tornarà a recórrer els carrers de la ciutat per encendre el peveter a l’acte d’inauguració, el 2 de març, però ho farà en sentit invers al dels últims anys. Sortirà del Pavelló Olímpic fins a l’Ajuntament i arribarà al Teatre Bartrina. L’Olimpíada Escolar 2023 s’acabarà el divendres 24 de març amb l’acte de cloenda, l’apagada del foc olímpic i la retirada de la bandera. La cloenda coincidirà amb les finals d’atletisme al Club Natació Reus Ploms.

Els calendaris i resultats actualitzats de les competicions es podran consultar al web olimpiadaescolar.jimdo.com.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.