54 RallyRACC: Importants novetats en l’únic ral·li mixt del mundial

Es presenta l'itinerari del 54 RallyRACC

 

• Nou disseny del tram més llarg del ral·li: La Fatarella-Vilalba
• 4 dies de cursa, un sobre terra i dos sobre asfalt, amb la
  prèvia del dijous a Barcelona, que torna a acollir el primer tram
• Salou seguirà albergant un tram urbà (dissabte 27)
• 18 trams cronometrats (10 diferents), amb 331,78 km
• Costa Daurada, Salou i PortAventura World, base per 14a vegada

La 54 edició del RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2018, 12a i antepenúltima prova del Campionat del Món FIA de Ral·lis, es disputarà aquest any entre els dies 25 i 28 d’octubre i comptarà amb importants novetats en l’itinerari respecte al de la passada edició.

El triangle format per la Costa Daurada, Salou i PortAventura World seguirà sent, per 14a vegada consecutiva, l’epicentre de la prova catalana del WRC. El RallyRACC segueix sent l’únic ral·li de tot el calendari mundial amb recorregut mixt terra-asfalt i és precisament en el pis sobre terra on la cursa aporta la principal innovació.

El tram que des de 2010 ha conformat part de la principal dificultat de l’etapa sobre terra, Terra Alta (Vilalba-La Fatarella), evoluciona per convertir-se en la gran novetat d’aquesta edició. L’especial passa a anomenar-se ‘La Fatarella-Vilalba’ i tindrà per tant una configuració completament diferent a com era fins ara. Els primers 23 km són el final de Terra Alta a l’inrevés, als quals se sumen altres 12 km nous fins a Vilalba dels Arcs. Els canvis de terreny asfalt-terra que contempla seguiran sent decisius però en un itinerari totalment nou.

En aquesta primera etapa tornen dos trams que des de 2014 no es disputaven: ‘Gandesa’ i ‘Pesells’, i això contribueix a un primer dia en el qual la novetat és norma. Les altres dues etapes, íntegrament sobre asfalt, comptaran amb trams coneguts pels participants dels dos últims anys, especials que han demostrat ser selectives.

Una altra de les novetats de 2018 serà el retorn de l’especial urbana de Barcelona, que contribuirà enormement a l’expectació mediàtica i que serà idèntica a com es va fer en l’última edició que es va disputar, el 2016. En tot cas, el 54 RallyRACC seguirà arrencant aquell mateix dia (dijous, 25 d’octubre) al matí des del podi de Salou. Aquesta ciutat també tornarà a ser el marc de l’habitual prova especial urbana, que un any més serà la cronometrada que tancarà l’activitat del dissabte.

El 54 RallyRACC augmenta lleugerament el percentatge de quilòmetres de velocitat, que aquest any són 331,78 per 312,02 de fa un any.

En el dossier adjunt hi ha detallada tota la informació de l’itinerari 2018. El rutòmetre i els mapes de les 4 etapes a www.rallyracc.com.

Dossier de premsa

Peu de foto d’obertura: Autoritats a la presentació de l’itinerari del 54 RallyRACC. Aman Barfull (director de l’àrea esportiva del RACC i de cursa del RallyRACC ); Marta Farrero (directora del Patronat de Turisme de la Costa Daurada); Antoni Reig (director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya); Imma Costa (presidenta accidental del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona); Josep Poblet (president de la Diputació de Tarragona); Josep Mateu (president del RACC); Pere Granados (alcalde de Salou); Fernando Aldecoa (director General de PortAventura World)

ITINERARI DEL 54 RallyRACC

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.