600 alumnes han participat en les activitats pedagògiques d’Aigües de Reus

Les instal·lacions d’Aigües de Reus han rebut al llarg del curs 2021-2022, que tot just ha arribat a la seva fi, un total de 608 visites d’alumnat de la ciutat i del Baix Camp, a través d’alguna de les activitats i sortides proposades per conscienciar la ciutadania de l’ús de l’aigua, de la seva gestió i del seu valor. Aquest cu rs ha estat el primer amb activitats educatives d’aquest tipus després de l’aturada pandèmica.

Les visites a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), i l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) tornen a ser, igual que els anys pre-pandèmics, les activitats més sol·licitades pels centres d’ensenyament. Aquest curs 2021-2022, concretament, l’EDAR va rebre 286 visites; l’ETAP també va rebre 286 visites; i l’Espai Aigua, 36.

Aquest curs, a més a més, s’ha iniciat una nova activitat pedagògica. Es tracta del taller itinerant “Els carrers de l’aigua”, un joc participatiu adreçat a nens i nenes d’Infantil i Primària que els porta a descobrir el sistema de transport i gestió de l’aigua de la ciutat, amb l’objectiu que reflexionin, mentre juguen, sobre la importància de la cura de l’aigua. L’activitat ha rebut un total de set sol·licituds al llarg del curs per part de centres educatius de  la ciutat.

Pel que fa a la visita a la potabilitzadora d’aigua, té una durada aproximada d’una hora i s’adreça, principalment, a estudiants de Cicle superior de Primària, ESO i BAT. L’activitat vol donar a conèixer el funcionament dels sistemes de potabilització de l’aigua que arriba a la ciutat, així com la seva procedència, captació, emmagatzematge i consum per part dels reusencs i reusenques.

Pel que fa a la visita a l’EDAR, està pensada per als alumnes de Cicle superior de Primària, ESO i BAT i allò que planteja és la descoberta de la instal·lació que s’encarrega dels diversos processos de depuració de l’aigua, abans de ser retornada al medi en unes condicions adequades. La durada de l’activitat és d’una hora i trenta minuts, aproximadament.

L’oferta d’activitats d’Aigües de Reus també inclou la visita a l’Espai Aigua, una exposició audiovisual guiada que ens introdueix en la importància de l’aigua al nostre planeta i a les nostres vides, adreçada als alumnes de Cicle superior de Primària i ESO. La visita a l’exposició es pot complementar amb un exercici pràctic d’interpretació de la factura de l’aigua que permet conèixer el consum per persona a la llar. El disseny de les activitats permet la possibilitat de fer la visita a dues instal·lacions d’Aigües de Reus en un mateix matí.

Totes les activitats proposades des d’Aigües de Reus tenen una vessant més general i una altra de més local. Així, es divulga el valor de l’aigua i es consciencia els alumnes de la importància d’utilitzar aquest recurs escàs, però alhora se’ls explica com es gestiona l’aigua a la ciutat i quines són les seves infraestructures més importants.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.