6a Fira d’entitats, el 30 de setembre

El Punt de Voluntariat de Reus té previst organitzar una fira d’entitats el 30 de setembre a la plaça de la Llibertat. Serà la sisena edició d’aquesta trobada entre representants de les entitats que actuen a ciutat i que acullen persones voluntàries i persones interessades en el voluntariat. Hi haurà tallers de memòria, de salut, de cuina, activit ats esportives, circuits temàtics, caps grossos, ponis, ocells, actuacions de la Moixiganga de Reus, Down Revolution, Orfeó Reusenc, Dj Abadia, els elements festius, etc.

En l’actualitat, el Punt de Voluntariat té una borsa de 179 persones voluntàries i 65 entitats sense ànim de lucre que actuen a la ciutat. Aquestes entitats treballen en àmbits molt diversos com, per exemple, gent gran, diversitat funcional, infància i joventut, suport social, esportiu, salut, etc. De les 179 persones voluntàries, 85 persones estan fent voluntariat en aquests moments.

Respecte a les necessitats de les entitats, el Punt de Voluntariat ha detectat que algunes entitats socials de la ciutat necessiten algú que els pugui portar les xarxes socials. Per això, fa una crida a tothom que vulgui fer aquest tipus de voluntariat a posar-se en contacte amb aquest servei municipal.

Durant l’any, s’han fet diversos cursos de formació adreçats tant a membres de les entitats com a les persones voluntàries sobre la gestió de creences o de les xarxes socials, entre altres temes.

Voluntariat inclusiu
El Punt de Voluntariat de Reus promou el voluntariat inclusiu. Aquesta modalitat de voluntariat consisteix en el fet que persones usuàries de les entitats socials de la ciutat fan voluntariat en altres entitats socials de les quals no són usuàries.

Horari d’atenció del Punt de Voluntariat
L’objectiu d’aquest servei municipal és promoure i informar dels projectes de voluntariat que ofereixen les entitats de la ciutat amb la finalitat d’atraure persones voluntàries. Així mateix, assessora les persones que volen fer voluntariat i necessiten conèixer l’oferta i on dirigir-se. També col·labora amb les entitats socials facilitant el contacte amb possibles persones voluntàries que poden ajudar a implementar els seus projectes.

El Punt de Voluntariat està ubicat al Centre Cívic del Carme (plaça de la Patacada, 10) i l’horari d’atenció al públic durant el mes d’agost és els dimarts i els dijous de 10 a 12 h.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.