6a Ruta Motocicleta EutichesBook Reus

Uns 550 aficionats i aficionades al motociclisme es donaran cita els dies 15 i 16 de març, en la Ruta Motociclista EutichesBook Reus. Es tracta de la sisena edició d’aquest esdeveniment organitzat pel Club Esportiu Eutiches que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus a través de la Regidoria de Salut i Esports i de Fira Reus. Un cop més, la sortida i arribada es farà des de firaReus Events i el recorregut transcorrerà per carreteres secundàries i amb poca circulació, que requeriran de més de 12 hores de conducció per a completar-les.

Eutichesbook Reus és un esdeveniment motociclista no competitiu per carreteres obertes al trànsit. L’itinerari és “sorpresa” i es realitza per les muntanyes de la Costa Daurada, el Priorat i el Maestrat. El participant el descobreix amb l’única ajuda d’un llibre de ruta, el roadbook. Aquest obliga a passar per sis punts de control establerts. Quilòmetres, carreteres, ports de muntanya i molts revolts per a gaudir d’un entorn únic amb acompanyant i/o amics. El participant descobreix l’itinerari amb l’única ajuda d’un llibre de ruta, el roadbook, havent de passar pels punts de control establerts, a l’estil del Ral·li Dakar. 

Amb la finalitat d’arribar a un major nombre d’aficionats i aficionades, Eutichesbook proposa tres rutes diferents: Extrem (700 Km); Pro (500 Km) i Rookie (300Km).

La sortida de les motos es farà de forma esglaonada des de les 6.30 de dissabte. Divendres, 15 de març, es farà la presentació de l’esdeveniment i el briefing presencial a les 20,30h a l’auditori de Fira Reus.

L’organització ha escollit Reus com a punt neuràlgic de la prova pel seu gran interès cultural, comercial i gastronòmic i perquè disposa de les instal·lacions, espais i serveis que requereix un esdeveniment de les característiques de l’EutichesBook. 

El regidor de Salut i Esports, Enrique Martín ha destacat que la ruta  “és un esdeveniment molt atractiu des del punt de vista esportiu. Una experiència molt valorada per les persones amants del motociclisme que any rere any incorpora més dones entre les persones inscrites. Però, també ho és des del punt de vista de la capitalitat esportiva que promovem a Reus, ja que una gran majoria del les persones participants i els seus acompanyants pernocten a Reus i es queden a passar el cap de setmana per conèixer la nostra ciutat ”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, Josep Baiges, ha agraït un cop més la confiança dipositada per l’organització en firaReus Events. “Estem molt contents de tornar a acollir aquesta ruta que ja ha arrelat al calendari d’esdeveniments del centre de fires i convencions de la ciutat i que connecta pel target a qui va dirigitda amb una de les fires més consolidades del calendari de firaReus: el Saló de la Moto. En aquest sentit, posar en valor unes instal·lacions que ens permeten acollir tot tipus d’esdeveniments i que tenen una gran versatilitat”, ha manifestat.  

En el decurs de la presentació, el president del Club Esportiu Eutiches, Artur Aragonès, s’ha referit a l’increment de la presència de dones pilot, que en aquesta edició ascendeix al 10% de les participants i la Glòria Ros i la Susana Franganillo, dues aficionades i participants en l’edició d’enguany, han explicat la seva experiència i vinculació amb la ruta. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.