La 6a Vermutada de Reus, dissabte 17 de juny al Mercadal

El dissabte 17 de juny, a la plaça de Mercadal, tindrà lloc la sisena edició de La Vermutada, que organitzen els Amics del Vermut de Reus i comarca, amb el patrocini de Vermuts Miró, el suport de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i de l’Agència Reus Promoció, i la col·laboració d’Olives la Masrojana i Patates Piqué. La Vermutada és un acte festiu que té com a objectiu la promoció d’aquest producte singular de la ciutat. A la passada edició, es van servir prop de 4.000 vermuts entre els assistents.

L’acte començarà a les 12:00h i està previst que duri fins a les 14:00h. En el decurs de la vermutada es comptarà amb animació musical, que anirà a càrrec del grup Bandsonats de Reus (12:00h) i del grup de batucada Batukats del Bolet (13:00h). Per al desenvolupament de la vermutada, es munta un espai al mig de la plaça del Mercadal on es serveix el vermut, les patates i les olives que acompanyen, i es realitza la venda de tiquets de degustació, a un preu simbòlic. Al voltant de la plaça s’ubicaran diferents tines amb tendalls, on el públic assistent podrà situar-se per fer el vermut amb comoditat. Tot el vermut que es servirà a la plaça serà de la marca Miró, patrocinador de l’acte, i les Olives la Masrojana, del Masroig, i les Patates Piqué, col·laboren en l’acte amb l’objectiu de crear sinèrgies amb el vermut i promocionar els productes típics associats a l’acte de «fer el vermut». Cal remarcar que patates Piqué es vincula enguany per primera vegada a La Vermutada en record dels seus orígens empresarials a la ciutat de Reus.

La imatge del cartell de la vermutada 2017, «Thinking about Gaudí», és obra de l’artista Xano Armenter, i va ser la guanyadora del primer certamen organitzat pel Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i Vermut Miró per escollir l’obra d’art que il·lustraria l’etiqueta de la botella Vermut Miró&Art.

Vermuter de l’any
En el decurs de La Vermutada, els Amics del Vermut de Reus i comarca lliuraran la distinció al Vermuter de l’Any que vol servir per reconèixer la dedicació i prescripció d’aquelles persones que s’han distingit a l’hora de posar en valor l’essència del genuí aperitiu reusenc. En aquesta ocasió el guardonat serà el radiofonista Jordi Margarit (Rubí, 1954), actualment director adjunt de Rac 1 i que acredita una llarga trajectòria a diverses emissores del país. De fet la distinció vol posar en valor l’interès que sempre ha demostrat Margarit a l’hora de parlar, en els seus programes, del Vermu t. Així ho va demostrar, per exemple, durant l’última etapa del seu longeu programa «La primera pedra» a RAC 1 on tenia un espai de tertúlia anomenat El Vermut de la Primera Pedra i que es va realitzar en directe des del Mercadal durant la passada Festa Major de Sant Pere.

El premi al Vermuter de l’Any l’atorga l’entitat Amics del Vermut amb la complicitat dels representants de Vermuts Miró, Reus Promoció i la Cambra de Comerç de Reus que formen part del jurat del guardó.

Vermut «Vuit Copes»
Per segon any consecutiu Vermuts Miró aprofitarà la Vermutada del proper dissabte per presentar un nou etiquetatge del vermut exclusiu formulat amb avellana que es va donar a conèixer l’any passat. Si en aquella ocasió es va dedicar a la memòria del reusenc de la força descomunal, el Joan Besora conegut popularment com el Xola, enguany el producte es presenta com el Vermut Vuit Copes, en homenatge a l’equip d’hoquei del Reus Deportiu que aquesta temporada ha aconseguit el seu vuitè ceptre europeu.

El nou vermut es presentarà en un envàs de 187 ml. i es posarà a la venda el mateix dissabte a un preu de 2 euros l’ampolla. Com ja va succeir l’any passat, Vermuts Miró destinarà íntegrament l’import de la venda del producte a una finalitat solidària. Si el 2016 la beneficiària va ser l’AFANOC, l’Associació de Nens malalts de Càncer, enguany es destinarà la recaptació a col·laborar amb la Fundació Mossèn Frederic Bara de Reus que, des de fa més de 30 anys, té per objectiu realitzar una acció compensadora i preventiva amb la infància, acollint i atenent preferentment, mitjançant activitats educatives de temps de lleure, a aquells nens i nenes que per diferents motius es troben amb necessitats econòmiques, socials o familiars especials.

La presentació del Vermut Vuit Copes es realitzarà dissabte a La Vermutada que es farà, a partir de les dotze del migdia, a la Plaça del Mercadal en un acte que apadrinaran els tres capitans dels equips guanyadors de la màxima competició continental amb la samarreta roig-i-negra: Joan Sabater, Jordi Garcia i Raúl Marín.

Vermuts Miró presenta aquest nou producte després d’un profund procés d’investigació desenvolupat pels seus enòlegs i amb la voluntat de reivindicar, amb l’elecció de la marca, l’imaginari popular de la ciutat, refermant el seu compromís en la necessitat de dignificar i enriquir la marca Vermuts de Reus amb productes de la màxima qualitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.