75è aniversari de l’escola de dansa Artis

L’espectacle, que es representarà el dijous dia 3 de març a les 19.30 h al Teatre Bartrina, servirà també per homenatjar la ballarina Enriqueta Prats, fundadora de l’escola, que va morir el passat mes de gener

Creada l’any 1947, l’escola de dansa Artis de Reus celebra durant aquest 2022 els 75 anys de la seva creació. Per a commemorar l’efemèride, des de l’escola s’està treballant en l’organització d’una sèrie d’actes que s’articularan, com no podia ser d’una altra manera, al voltant del món de la dansa. La primera d’aquestes activitats és la Mostra de dansa amb ballarins i ballarines de l’escola que acollirà el Teatre Bartrina el pròxim dijous, dia 3 de març, a les 19.30 h i que comptarà amb la presència entre el públic d’autoritats, membres del teixit associatiu reusenc vinculats a l’àmbit social i cultural i, és clar, les famílies del centre. Durant l’actuació, que s’ha programat també per retre homenatge a la fundadora de l’escola desapareguda recentment, Enriqueta Prats, es podran veure sobre l’escenari gairebé totes les especialitats de dansa que s’hi imparteixen actualment.

A la mostra de dansa la seguiran més espectacles i jornades de perfeccionament o masterclass de diferents modalitats, obertes a tothom, i que es duran a terme en diferents espais de la ciutat de Reus (Teatre Fortuny, el Teatre Bartrina, el Teatre Santa Llúcia, La Palma…). En aquest sentit, també en el camp de la formació professional, l’escola de dansa Artis començarà a impartir, si tot va bé, un cicle formatiu de dos anys de danses urbanes amb titulació de la Generalitat de Catalunya, al qual s’accedirà mitjançant una prova d’accés. El 75è aniversari de l’escola clourà a finals d’any amb un gran acte de celebració que implicarà diferents actors del món de la dansa i que anirà acompanyada d’un sopar de gala. Tots aquests esdeveniments s’aniran detallant a mesura que se n’apropi la celebració.

L’escola de dansa Artis és, avui, una escola que mira al futur, pionera en la introducció a Reus de totes les especialitats de dansa (dansa espanyola, dansa contemporània, dansa jazz, claqué, gimnàstica jazz i les danses urbanes en tots els seus vessants: hiphop, popping, locking, break dance, comercial dance, Sexy Style, Heels…). Tanmateix, i en tant que primera escola de dansa a la ciutat i segona a la demarcació de Tarragona, no oblida les arrels i se sent orgullosa de ser el centre més antic de Catalunya que segueix en funcionament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.