76è Concurs Exposició Nacional de Roses

El Centre de Lectura de Reus organitza del 6 al 8 de maig el 76è Concurs Exposició Nacional de Roses que, com cada any, convertirà el Teatre Bartrina en un magnífic jardí de roses. Després dels dos anys afectats per la pandèmia de la covid-19, el certamen  va tornar l’any passat amb el seu format habitual i amb un gran ressò, atès que hi van participar 65 concursants i es van rebre 9.268 visitants.

El concurs ofereix enguany una novetat important: la convocatòria del 1r Concurs Popular de Roses, una modalitat adreçada a animar la participació de concursants que no hagin pres part en altres edicions del certamen roserista més antic de Catalunya. Aquesta nova modalitat s’afegeix a les altres dues que, fins ara, han definit la convocatòria: el 76è Concurs Exposició Nacional de Roses i el 37è Concurs de Composicions Florals. També cal destacar la convocatòria del concurs d’Instagram #rosesCLR2023, que té l’objectiu de premiar la millor fotografia de roses que es pengin en aquesta xarxa social de l’entitat. El 2022 hi van participar 95 imatges.

Una altra iniciativa de la convocatòria anual del Concurs Exposició Nacional de Roses és el cartell que l’anuncia. L’important fons d’art del Centre de Lectura s’ha enriquit en bona part amb els cartells del certamen que han creat Salvador Juanpere, Frederic Amat, Joan Hernández Pijoan, Joaquim Chancho, Aureli Ruiz, Ester Ferrando i altres destacats artistes plàstics del país. El de l’edició de 2023 és creació del pintor reusenc Josep M. Gort Juanpere, amb un cartell surrealista i oníric, tal com caracteritza la seva obra.

Els noms dels guanyadors de cada modalitat es donaran a conèixer dissabte 6 de maig en un acte que, com ja és tradició, comptarà amb la glosa del certamen, que aquesta edició pronunciarà Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya. Amb motiu del seu 75è aniversari, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura també s’ha implicat en aquesta edició del festival, amb un seguit d’actuacions que tindran lloc  a l’escenari del teatre dissabte i diumenge.

El Concurs Exposició Nacional de Roses s’organitza amb la col·laboració de l’Agència de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Reus i és al·licient destacat de la campanya «Roses de Reus», que, des de 2021, promou el consistori per posicionar la ciutat com a capital de la rosa en el mapa turístic, gastronòmic i cultural del país.

Programa del 76è Concurs Exposició Nacional de Roses

Com és habitual, el certamen durarà tres dies. L’entrada general per assistir-hi serà de 3 euros. L’entrada per a les persones jubilades costarà 1,5 euros. D’altra banda, durant els tres dies del festival es podrà visitar al vestíbul del Teatre Bartrina una exposició de fotografies de membres de Fotocat.cat, el departament de fotografia del Centre de Lectura.

Dissabte 6 de maig

12.30: glosa del certamen a càrrec d’Ernest Benach, veredicte del jurat i repartiment de premis. La cloenda de l’acte anirà a de l’Orfeó Reusenc.

17.00-21.30: exposició oberta al públic.

18.00-20.00: actuacions a l’escenari del Teatre Bartrina d’alumnes de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura, amb motiu del seu 75è aniversari.

18.00: demostració d’ikebanes, art japonès d’arranjament florals, a càrrec de Marta Ferré (entrada lliure).

Diumenge 7 de maig

D’11.00 a 13.30 i de 17.00 a 21.30: exposició oberta al públic.

18.00-20.00: actuacions a l’escenari del Teatre Bartrina a càrrec de l’Escola de Dansa del Centre de Lectura, amb motiu del seu 75è aniversari.

18.00: projecció del documental El color de la Mediterrània, una producció dels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat (entrada lliure).

Dilluns 8 de maig

De 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 21.00: exposició oberta al públic.

18.00: demostració pràctica «Flors amb ànima de la botànica», a càrrec de Núria Robert (entrada lliure).

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.